Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Ανακοίνωση για το πρόβλημα με τον Αστέρα Χαϊδαρίου

Ανακοίνωση σχετικά με την αήθη επίθεση που δέχεται, ύστερα από την απόφασή της να μην παραχωρήσει προπονητικές ώρες για τα τμήματα υποδομών του ποδοσφαιρικού σωματείου «Αστέρας Χαϊδαρίου», εξέδωσε η δημοτική αρχή της πόλης. Σε αυτήν μεταξύ άλλων τονίζεται πως έφτασε σε αυτήν την απόφαση ύστερα από πόρισμα των αρμόδιων τμημάτων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο αφορά τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου σωματείου.

«Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι από το συγκεκριμένο πόρισμα προέκυψαν ζητήματα ως προς τη σύννομη λειτουργία του εν λόγω σωματείου. Η ίδια η διοίκηση του σωματείου έχει παραδεχτεί ότι λειτουργούσε ιδιωτική σχολή εκμάθησης, χωρίς να έχει γίνει νόμιμη αναγγελία ίδρυσής της, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, χρησιμοποιώντας για προπονήσεις την αθλητική εγκατάσταση που παραχωρούσε ο δήμος δωρεάν στο σωματείο, ενώ από το νόμο αυτό κατηγορηματικά απαγορεύεται», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Χαρακτηριστικά ο δήμος Χαϊδαρίου επικαλείται πρόσφατη ανάρτηση της διοίκησης του Αστέρα, στην οποία η τελευταία έκανε λόγο για «διάθεση για έναρξη των σχετικών διαδικασιών προκειμένου να λειτουργεί το σωματείο βάσει των όσων προβλέπει ο αθλητικός νόμος».

«Γίνεται κατανοητό ότι το πρόβλημα αφορά αποκλειστικά τη λειτουργία του σωματείου, ενώ οι υφιστάμενες στην παρούσα χρονική στιγμή επιβεβαιωμένες παρατυπίες δημιουργούν αυτονόητο πρόβλημα στο ζήτημα της παραχώρησης προπονητικών ωρών. Είναι γνωστό σε όλους, συμπεριλαμβανομένης και της διοίκησης του σωματείου, ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δωρεάν παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου μπορεί να γίνει αποκλειστικά σε ερασιτεχνικά σωματεία και μόνο (...) Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραχωρούμε ετσιθελικά τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε σωματείο που δεν τηρεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις, και μάλιστα όταν με την έως τώρα λειτουργία του εκθέτει τη δημοτική αρχή, καθώς απέκρυψε τη λειτουργία ιδιωτικής σχολής, γεγονός το οποίο το ίδιο το σωματείο έχει δημοσίως παραδεχθεί με ανακοινώσεις του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο δήμος Χαϊδαρίου τονίζει πως απειλές και εκβιασμοί μέσω διαδικτυακών αναρτήσεων με στόχο την τρομοκράτηση «δεν πιάνουν», ενώ ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε το σωματείο να λειτουργεί με βάση τα όσα προβλέπονται, θα επανέλθουν και οι ώρες προπόνησης που αντιστοιχούν στο σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ