Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου στην Πάτρα

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο, το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας υποδέχεται τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη στις 9.30 το βράδυ τον Ηλία Ανδριόπουλο και την Φωτεινή Βελεσιώτου σε μία μοναδική καλλιτεχνική συνύπαρξη.

Στο πλαίσιο της συναυλίας, μετά από χρόνια θα ακουστούν τα «Λαϊκά Προάστια», στην ολοκληρωμένη μουσική τους γραφή. Ενα έργο σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη, που το σφράγισε μοναδικά η ανεπανάληπτη ερμηνεία της Σωτηρίας Μπέλλου, αφού σχεδόν όλα τα τραγούδια αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και συντροφεύουν αδιάκοπα όλους τους Ελληνες, από το 1980 που κυκλοφόρησε ο δίσκος, μέχρι τις μέρες μας.

«Πλατεία Βάθης», «Μεταξουργείο», τα «Ρεμπέτικά μας», ο «Αγέρας στους δρόμους» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν. Η Φωτεινή Βελεσιώτου θα ερμηνεύσει τα «Λαϊκά Προάστια» Στις εμφανίσεις της, πάντα κοσμούσαν το ρεπερτόριό της αποσπάσματα από τα «Λαϊκά Προάστια», αλλά στην Πάτρα είναι η πρώτη φορά που θα ερμηνεύσει ολόκληρο το έργο, υπό τη μουσική καθοδήγηση του συνθέτη. Η Θεοδώρα Μπάκα θα καλύψει ερμηνευτικά το πρώτο μέρος της συναυλίας και θα αναδείξει τη λυρική, μελωδική πλευρά του Ανδριόπουλου, αφού θα μας τραγουδήσει κομμάτια από τα αγαπημένα «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», τους «Προσανατολισμούς» του Οδυσσέα Ελύτη, τους «Αργοναύτες» Σεφέρη - Γκάτσου - Ελευθερίου, αλλά και τρία νέα μουσικά μέρη από τις «Ωδές» του Ανδρέα Κάλβου.

Μία εξαίρετη ομάδα με τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο, που θα έχει και τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς, θα συνοδεύσει και θα τονίσει το καλλιτεχνικό περιεχόμενο της συναυλίας, στην οποία συμμετέχουν και οι μουσικοί Ηρακλής Ζάκκας μαντολίνο - μπουζούκι, Αλέξανδρος Μποτίνης βιολοντσέλο, Νίκος Παπαναστασίου ακορντεόν και Γιώργος Καραμφίλλης μπουζούκι.

Τιμές εισιτηρίων 10 και 7 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ