Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην πάλη του και την ενίσχυση του ΚΚΕ

Βδομάδα κορύφωσης της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη, αλλά και στην Αθήνα στις 13 του ίδιου μήνα, είναι η ερχόμενη. Τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με την καθημερινή τους δράση αλλά και με τα συλλαλητήρια, θα δώσουν απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης περί «τέλους των μνημονίων» και «επόμενης μέρας» που δήθεν ξημερώνει με την πιστή εφαρμογή όλων των βάρβαρων αντεργατικών νόμων.

Μπροστά σε αυτές τις κινητοποιήσεις, αλλά και στην ανάγκη κλιμάκωσης της σύγκρουσης με κυβέρνηση και εργοδοσία, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να αναπτυχθεί η αγωνιστική διεκδίκηση, για να σπάσει το κλίμα αναμονής.

Ενταση της εργατικής - λαϊκής πάλης

Για να διεκδικήσει η εργατική τάξη την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ, με αυξήσεις σε μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, κόντρα στον εμπαιγμό της κυβέρνησης γύρω από τις συμβάσεις. Απέναντι στη ζοφερή κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν τα λαϊκά νοικοκυριά, με το άνοιγμα των σχολείων και των σχολών, με τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, που θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, να προταχτούν οι διεκδικήσεις για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Αντίστοιχα και με την κατάσταση στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Κοινωνική Ασφάλιση, σε όλα τα μέτωπα το εργατικό κίνημα να βάλει μπροστά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Απέναντι στην όξυνση όλων των λαϊκών προβλημάτων, στην υποβάθμιση της προστασίας της ζωής του λαού από φυσικά και «αφύσικα» φαινόμενα, οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία και τους φορείς τους να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των πληγέντων (πλημμυροπαθών, πυρόπληκτων κ.λπ.). Για να ενταθεί η πάλη ενάντια στη φορομπηξία, στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς λαϊκών νοικοκυριών.

Κόντρα στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που κλιμακώνεται ενόψει της ΔΕΘ (αφού οι ΗΠΑ είναι «τιμώμενη χώρα» της έκθεσης), να ενταθεί ακόμα περισσότερο η αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική πάλη, η σύγκρουση με αυτούς τους σχεδιασμούς.

Απέναντι στην επιχείρηση «ανακαίνισης» του αστικού πολιτικού συστήματος και το ανακάτεμα της κυβερνητικής «τράπουλας» με την ένταξη στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γνωστών για την προσήλωσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική, οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα ψευτοδιλήμματα και τον κάλπικο διπολισμό.

Με ισχυρό το ΚΚΕ στις μάχες που έρχονται

Και επειδή ο επόμενος χρόνος περιλαμβάνει κρίσιμες μάχες, όπως τις εκλογικές αναμετρήσεις (δημοτικές - περιφερειακές, ευρωεκλογές, βουλευτικές), έχει ιδιαίτερη σημασία μέσα στην καθημερινή πάλη η συζήτηση με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα να εστιάσει στους όρους εκείνους που μπορούν να κάνουν ακόμα πιο δυνατή αυτήν την πάλη.

Να φτάσει δηλαδή σε χιλιάδες εργαζόμενους, λαϊκούς ανθρώπους και στα παιδιά τους το κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ, καθώς αυτή είναι η μόνη απάντηση στο «κάτι πρέπει να γίνει» που όλο και περισσότερο ακούγεται στους τόπους δουλειάς. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική απάντηση στη λογική του «μικρότερου κακού» που προσπαθούν όλα τα αστικά κόμματα μέσα από τη λασπομαχία τους και τη γενικευμένη τους αναξιοπιστία να καθιερώσουν στη συνείδηση των εργαζομένων. Είναι απάντηση στις νέες παγίδες εγκλωβισμού που επιχειρεί να στήσει το αστικό πολιτικό σύστημα, η κυβέρνηση με τα «προοδευτικά μέτωπα», η ΝΔ με τα «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπα κ.ο.κ.

Γιατί η συσπείρωση νέων δυνάμεων με το Κόμμα μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, στην οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, στις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό.

Γιατί δυνάμεις του ΚΚΕ στο κίνημα είναι εκείνες που δίνουν κάθε μέρα τη μάχη μαζί με πρωτοπόρους αγωνιστές εργατοϋπαλλήλους για να ζωντανέψουν τα συνδικάτα, για να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την οργάνωση της πάλης τους, να ξεμπερδεύουν με τους συνδικαλιστές των εργοδοτών και των κάθε λογής κυβερνήσεων που έχουν κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων, καλώντας τους να έχουν μειωμένες απαιτήσεις.

Σε αυτήν τη συζήτηση πρέπει να αναδειχθεί η πείρα που έχει συγκεντρωθεί στα χρόνια της κρίσης, της σφοδρής επίθεσης από τις κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων στα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, σημασία για τους εργαζόμενους έχει το πώς θα οργανώνεται η πάλη τους. Το αν θα έχουν ενισχυμένη εκείνη τη δύναμη, που έγκαιρα αποκαλύπτει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς, που μπαίνει στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του δίκιου της λαϊκής πλειοψηφίας, αλλά που παλεύει για διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση, που παλεύει για να έρθει η εργατική τάξη, ο λαός στην εξουσία, που συγκρούεται με τη στρατηγική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων τσακίζοντας το λαό. Γι' αυτό άλλωστε η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι όρος για πιο αποτελεσματική διεκδίκηση, για πάλη των εργαζομένων από καλύτερες θέσεις, για να εμποδιστούν μέτρα, να δυσκολευτεί το έργο οποιασδήποτε κυβέρνησης, για να υπάρξουν επιτυχίες και νίκες στο κίνημα.

Ολοι στη μάχη

Η δράση του ΚΚΕ μέσα στα χρόνια της κρίσης είναι πολύτιμη παρακαταθήκη, καθώς ήταν το μόνο Κόμμα που στάθηκε δίπλα στον εργάτη, που ούτε στιγμή δεν έβαλε στο ζύγι τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα με την καπιταλιστική κερδοφορία, που κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δεχτούν ούτε μια θυσία στο όνομα της διάσωσης των κερδών του κεφαλαίου. Ηταν και είναι το μόνο Κόμμα που μπορεί να κοιτάει στα μάτια τον εργάτη, τον απολυμένο, τον άνεργο, τον απλήρωτο εργαζόμενο, τον φτωχό αυτοαπασχολούμενο. Το ΚΚΕ σε αυτόν το δρόμο συνεχίζει και τώρα που η οικονομία ανακάμπτει, καλώντας τους εργαζόμενους να υψώσουν τη σημαία των σύγχρονων αναγκών τους, να παλέψουν για ανάκτηση των απωλειών που είχαν, να μην υποτάξουν τη ζωή τους στις αντοχές και τους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Μόνο το ΚΚΕ καταθέτει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα την πραγματική διέξοδο από το φαύλο κύκλο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κρίσης, γιατί είναι το Κόμμα που βλέπει τη λύση στην κοινωνική ανατροπή, στην κατάκτηση της εργατικής εξουσίας και όχι στη διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και του κράτους του.

Δουλεύουμε λοιπόν σταθερά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, διεισδύοντας σε ευρύτερες εργατικές - λαϊκές μάζες, αξιοποιώντας σταθμούς στη δράση μας. Δίνουμε τη μάχη για να έχει επιτυχία το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, όπως και η κορύφωση των εκδηλώσεων για τα 100χρονα του Κόμματος τους επόμενους μήνες. Πολλά θα κριθούν από την κινητοποίηση δυνάμεων, τη στράτευσή τους στα διάφορα μέτωπα του κινήματος και στην ανάπτυξη της πολιτικής παρέμβασης. Μέλη, φίλοι, οπαδοί του Κόμματος, εργαζόμενοι που βρεθήκαμε μαζί σε αγώνες το προηγούμενο διάστημα, άνθρωποι του μεροκάματου που τα τελευταία χρόνια δοκίμασαν την απογοήτευση από τις κυβερνητικές εναλλαγές και τώρα ανακάμπτουν στο πλάι μας. Να σηματοδοτήσουν αυτές οι εκδηλώσεις τη συστράτευση νέων δυνάμεων με το Κόμμα μας, από περισσότερους εργασιακούς χώρους. Να μεγαλώσει η εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμη της εργατικής τάξης, του λαού, με έμπνευση από την ηρωική του Ιστορία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πρώτο «κλείσιμο» να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητά μας(2017-10-28 00:00:00.0)
Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚΕ(2015-09-16 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε για τη φιλολαϊκή διέξοδο, για το Σοσιαλισμό(2014-11-09 00:00:00.0)
Συγχαρητήρια μηνύματα στο ΚΚΕ από όλο τον κόσμο(2010-11-14 00:00:00.0)
Η επόμενη μέρα(2009-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ