Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Eπιστολή για την ενίσχυση των σωματείων

Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει νέες υποσχέσεις για οικονομική ενίσχυση στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, σε κάποια απ' αυτά δεν έχει καταβληθεί η ενίσχυση που είχε αποφασιστεί εδώ και πέντε χρόνια! Αυτό συμβαίνει π.χ. στην περίπτωση των ερασιτεχνικών σωματείων της ΕΠΣ Πειραιά. Μάλιστα, η τελευταία έστειλε πρόσφατα επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, με αφορμή την εξαγγελία του για ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων μέσω του 5% των χρημάτων που θα δοθούν στις ΠΑΕ από την ΕΡΤ.

Στην επιστολή της η ΕΠΣ Πειραιά υπενθυμίζει ότι ανάλογη εξαγγελία είχε γίνει από τους προκατόχους του νυν υφυπουργού, πριν από 5 χρόνια, σύμφωνα με την οποία το 4% των εισιτηρίων των αγώνων των επαγγελματικών ομάδων θα πήγαινε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και από εκεί θα δινόταν στα ερασιτεχνικά σωματεία. Η διάταξη πέρασε με νομοθετική ρύθμιση και τα χρήματα αυτά πήγαιναν στην ΕΠΟ, εντούτοις δεν έφτασαν ποτέ στα ερασιτεχνικά σωματεία. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΕΠΣΠ, παρά τα έγγραφα που είχε στείλει στον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, δεν πήρε ποτέ απάντηση. Η ΕΠΣΠ ζητά «να γίνουν επιτέλους τα λόγια πράξη και να ενισχυθούν οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία».

«Ανήκουμε σε μια από τις μεγαλύτερες ΕΠΣ της χώρας και εκ των ιδρυτριών της ΕΠΟ, και βλέπουμε χρόνο με το χρόνο τα σωματεία μας να συρρικνώνονται και παράγοντες να πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα προκειμένου να τα κρατήσουν στη ζωή. Η ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι απαραίτητη, αφού αυτό αποτελεί τη βάση του οικοδομήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου», σημειώνει και καλεί τον υφυπουργό να μεριμνήσει για την καταβολή της ενίσχυσης, που «θα προσφέρει στήριξη και ανακούφιση στα χιλιάδες ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ