Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Ενστολη διαμαρτυρία στα Γιάννενα για τα οξυμένα προβλήματα και τις ελλείψεις

ην Πέμπτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η ένστολη διαμαρτυρία που οργάνωσε η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου στα Γιάννενα. Μόνιμοι πυροσβέστες μαζί με πενταετείς και εποχικούς έδωσαν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση, τα κόμματα που στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Μέσα από τη διαμαρτυρία αναδείχτηκαν οι ελλείψεις που υπάρχουν στην πυρασφάλεια, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιφέρειας, στους πυροσβέστες. Προβλήθηκαν διεκδικήσεις όπως: Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πυροπροστασίας για την περιοχή και όλη τη χώρα, για την προστασία του λαού και του φυσικού μας πλούτου. Επίσης, η ενίσχυση με επαρκή χρηματοδότηση του ΠΣ και όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πυρασφάλεια, με δημιουργία υποδομών, προμήθεια εξοπλισμού, μέσων, προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, των πενταετών και εποχικών πυροσβεστών.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΑΚΠ επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα:

«Τον αγώνα μας στήριξαν με τη συμμετοχή τους, για ακόμα μια φορά, οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για συμμετοχή στη διαμαρτυρία το προεδρείο και η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ νομού Ιωαννίνων, όπως και τα πρωτοβάθμια σωματεία των εν ενεργεία αστυνομικών και η Ενωση των στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου».

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΑΚΠ, των παρευρισκόμενων πυροσβεστών και των συνδικαλιστικών φορέων με τον διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου. Κατατέθηκε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης με το σύνολο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων των πυροσβεστών, προκειμένου να παρατεθούν στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος.

Αναφέρθηκαν επίσης τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο σύνολο των υπηρεσιών της περιφέρειας και του ΠΣ και ζητήθηκε από τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου να πάρει θέση και να δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα.

Τέλος, η ΕΑΚΠ τονίζει: «Καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά τη στάση του συμβιβασμένου προεδρείου της ΕΥΠΣΠ Ηπείρου και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας. Απαιτούμε έστω και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συναδέλφους και να εξαγγείλουν κινητοποιήσεις. Να συμβάλλουν στον αγώνα που πραγματοποιεί αποκλειστικά και μόνο η ΕΑΚΠ.

Καλούμε τους συναδέλφους πυροσβέστες μόνιμους, πενταετείς και συμβασιούχους σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη (ενόψει της ΔΕΘ), με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΑΚΠ. Συμμετοχή σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η παράταξή μας για κοινό αγώνα με συνδικαλιστικούς φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ενάντια στις πολιτικές που υλοποιούν σε βάρος των εργαζομένων και του λαού οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι μηχανισμοί του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ