Κυριακή 30 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ένας ψάχνει γι' αφελείς...

Υπέρ των ανοιχτών δρόμων του διαλόγου κι όχι των κλειστών από τρακτέρ οδών, δήλωσε ότι τάσσεται, ευρισκόμενος στην έκθεση «AGROTIKA 2000», ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Ανωμερίτης. Βεβαίως, όλοι οι, κατά καιρούς, υπουργοί Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ θυμούνται το διάλογο όταν τους «παίρνει το νερό από τον κ...», βλέποντας τους αγρότες να κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, αλλά τούτος εδώ τον επικαλείται ακόμη συχνότερα, θέλοντας να εμφανίζεται σαν ο πλέον διαλλακτικός και φιλοαγροτικός υπουργός Γεωργίας που πέρασε.

Πολύ περισσότερο, ενδιαφέρεται να δείχνει το προσωπείο αυτό, τώρα που βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο. Οι αγρότες, όμως, γνωρίζουν καλά ποιον διάλογο θέλει ο υπουργός και πού αποσκοπεί προτείνοντάς τον. Αλλωστε έχει δώσει ήδη πολλά δείγματα γραφής για την ανειλικρίνειά του όταν συνομιλεί μαζί τους. Οπως π.χ. όταν περιοδεύοντας πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλία υποσχόταν ότι οι βαμβακοπαραγωγοί που καλλιεργούν μέχρι 60 στρέμματα δε θα πληρώνουν πρόστιμα συνυπευθυνότητας και «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις» τους την «έφερε», όχι μόνο μη θέτοντας αυτό το θέμα στην ΕΕ, όπως είχε δεσμευτεί, αλλά παίρνοντας και το μέτρο της δραστικής, κατά 700.000 στρέμματα, μείωσης της βαμβακοκαλλιέργειας.

Για αφελείς αγρότες που θα σταματήσουν τον αγώνα τους χάριν ενός ανειλικρινούς, αδιέξοδου, ύποπτου κι αποπροσανατολιστικού διαλόγου και θα δώσουν την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ - τον «νεκροθάφτη» της αγροτιάς - ψάχνει ο Γ. Ανωμερίτης, αλλά δε «φύονται» πολλά τέτοια «προϊόντα» στην ελληνική ύπαιθρο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ