Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Γενάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7580

Πάνω από 3 τρισ. τα χρέη προς τις τράπεζες

Η πολιτική λιτότητας σπρώχνει με επικίνδυνους ρυθμούς τους εργαζόμενους της χώρας στα τραπεζικά δάνεια. Τα καταναλωτικά δάνεια ξεπέρασαν τα 1,2 τρισ., ενώ τα στεγαστικά δάνεια που οφείλονται είναι πάνω από 1,9 τρισεκατομμύρια!


Προεκλογικές φαμφάρες τα εγκαίνια του μετρό
ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ για φτηνές και δημόσιες συγκοινωνίες

Το ΚΚΕ παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου τις προτάσεις του για το μετρό της Αθήνας 

Οι προεκλογικές φιέστες και οι υπερφίαλοι πανηγυρικοί λόγοι που εκφωνήθηκαν στα χτεσινά εγκαίνια του μετρό, δεν μπόρεσαν να κρύψουν τα σοβαρά προβλήματα μιας κουτσουρεμένης πολυδιαφημιζόμενης κατασκευής.

Το ΚΚΕ, σε συνέντευξη του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή, επισήμανε την αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός μετώπου πάλης των εργαζομένων για την ανάπτυξη του κοινωνικού και ενιαίου χαρακτήρα των συγκοινωνιών, για τη χάραξη συγκοινωνιακής πολιτικής, για το συνολικό σχεδιασμό του δικτύου, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες των κατοίκων και της πόλης.

Το ΚΚΕ απαιτεί και διεκδικεί δημόσιες συγκοινωνίες με φτηνό εισιτήριο. Για κυκλοφορία μέσων μαζικής μεταφοράς όλο το 24ωρο. Για να σταματήσει η υποβάθμιση του ελληνικού δημοσίου και η υποκατάστασή του από πολυεθνικές ή άλλες μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Για ουσιαστική αποκέντρωση των οικονομικών, κοινωνικών κλπ. δραστηριοτήτων, που είναι συγκεντρωμένες στο κέντρο της πόλης, με ανάπτυξη της περιφέρειας, με γενναία μέτρα για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξή της.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Με μαζικές εξορμήσεις υπερασπιζόμαστε το «Ριζοσπάστη»

Με την ντουντούκα στο στόμα και το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, χτες το πρωί, στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, οι κομμουνιστές αντέδρασαν στη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης για φίμωση του «Ριζοσπάστη», μέσα από τις συνεχείς, το τελευταίο διάστημα, πολιτικές διώξεις του υβριστή των πάντων και υπουργού των αντιδημοκρατικών διώξεων κατά της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος άσκησης πολιτικής κριτικής Ε. Γιαννόπουλου. Η ίδια εικόνα και στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, όπου μέλη της ΚΝΕ, με τη συμβολική εξόρμησή τους, επισήμαναν τη θέλησή τους για μαζική και αποφασιστική διάδοση του «Ριζοσπάστη». Παράδειγμα προς μίμηση και γενίκευση από όλες τις Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, από όλους τους φίλους και αναγνώστες της εφημερίδας μας.


ΣΕΛ.  5


ΚΕΡΑΝΗΣ
Φεύγει από τον Πειραιά

Δεδομένη είναι πλέον η μετεγκατάσταση της καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗΣ και ζήτημα ημερών ο καθορισμός του τόπου. Στον «αέρα» οι 235 εργαζόμενοι, νέο πλήγμα για τον Πειραιά, στον οποίο η ανεργία φτάνει το 20%


ΣΕΛ.  20
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Συνεδρίαση - παρωδία!

Οι κυβερνητικοί βουλευτές και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Χρ. Ροκόφυλλος προτίμησαν τις συνοπτικές διαδικασίες, προκειμένου να προλάβουν να παραστούν στα εγκαίνια του μετρό, υποβαθμίζοντας την Επιτροπή, αλλά και την επόμενη Διακυβερνητική Διάσκεψη, που ήταν το θέμα της συζήτησης


ΣΕΛ.  3
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Δεν άφησαν τίποτα όρθιο

Κάθε σελίδα της «Λευκής Βίβλου» με τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού στη Γιουγκοσλαβία, που παρουσιάζει εδώ και μία βδομάδα σε συνέχειες ο «Ριζοσπάστης», είναι από μόνη της μια αποκάλυψη. Ο ποταμός του αίματος δεν έχει τέλος. Σήμερα παρουσιάζουμε συγκλονιστικά στοιχεία για την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της Γιουγκοσλαβίας


ΣΕΛ.  16   -  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ