Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πλήθος κόσμου, μεταξύ άλλων και πυρόπληκτοι από τις περιοχές του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης και της Ραφήνας, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, με ιδιαίτερη την παρουσία νεολαίας, γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία της Νέας Μάκρης χτες, απόγευμα Δευτέρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, για να συμμετάσχουν στην πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης από τις συνέπειες των πυρκαγιών και προστασίας της ζωής του λαού».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αυτό το μαζικό «παρών» ήταν το αποτέλεσμα της δράσης που ξεδιπλώνουν από την πρώτη ώρα οι κομμουνιστές της περιοχής, για να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια στους πληγέντες και να οργανωθεί η διεκδίκηση, στηρίζοντας τις δράσεις αλληλεγγύης, αλλά και τα δίκαια αιτήματα σωματείων και φορέων της περιοχής.

Ηταν επίσης το αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλαν οι Οργανώσεις του Κόμματος στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα, με περιοδείες, συσκέψεις, συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο, για να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά το κάλεσμα και να μετατραπεί αυτή η πολιτική παρέμβαση σε αγωνιστική κινητοποίηση διεκδίκησης για μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης των πληγέντων και προστασίας του λαού, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, με την ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία του, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες, ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Το στίγμα έδινε το κάλεσμα αγώνα από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης: «Η οργή να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης». Αλλά και τα γιγαντοπανό που είχαν στηθεί στην εξέδρα και σε κεντρικά σημεία της περιοχής, με συνθήματα όπως: «Κανένας συμβιβασμός με την εμπρηστική πολιτική. Αλληλεγγύη και αγώνας για την προστασία του λαού και τις ανάγκες μας», «Καμία εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση. Αποκατάσταση τώρα των πληγέντων 100%. Κάλυψη όλων των αναγκών σε στέγαση, περίθαλψη, Υγεία. Απορρύπανση της περιοχής. Τώρα μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας», «Η γη, τα δάση και οι αιγιαλοί στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του», «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι έχουν εγκληματικές ευθύνες για την τραγωδία».

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της τραγωδίας και ακολούθησαν οι ολιγόλεπτες παρεμβάσεις του Γιάννη Γιαννόπουλου, μέλους της Επιτροπής Πυρόπληκτων Κατοίκων Μαραθώνα - Ραφήνας, και του Δημήτρη Βλάχου, αρχιπυροσβέστη και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ