Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της απεργίας στα καράβια

Σήμερα στις 10.30 π.μ. η οργανωτική σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας, οι ναυτεργάτες εντείνουν τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις.

Με εξορμήσεις και περιοδείες σε μηχανοστάσια και στις κουβέρτες των πλοίων, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ αναδεικνύουν την σημασία που έχει η μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία.

Σταθμός αυτής της προσπάθειας είναι η οργανωτική σύσκεψη που διοργανώνουν σήμερα στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, ενώ για την περιφρούρηση τη μέρα της απεργίας έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σε ανακοίνωσή τους, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ τονίζουν ότι «ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη, με την αλληλεγγύη των εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, να στείλει μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας του κεφαλαίου, της ΕΕ και των εκπροσώπων τους».

Επισημαίνουν πως «το "τέλος των μνημονίων", η "δίκαιη ανάπτυξη", που επικαλείται η κυβέρνηση, στους ναυτεργάτες καταγράφεται με την ένταση της επιθετικότητας των εφοπλιστών, που αρνούνται την ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις, επιδιώκουν την κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ και της Ασφάλισης, τη διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, να καθορίζουν τις οργανικές συνθέσεις με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, με επιδείνωση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου» σε βάρος του λαού.

Καλούν ναυτεργάτες, νησιώτες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, «να απομονώσουμε τις δυνάμεις που προωθούν τον "κοινωνικό αυτοματισμό"», για το χτύπημα της απεργίας. Τη σημαία κρατούν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), οι ενώσεις των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού (ΣΕΤΕ κ.ά.), ο περιφερειάρχης Αιγαίου κ.ο.κ.

Στο μεταξύ, στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνεται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους ήρθαν να προστεθούν ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών Αντ. Νταλακογιώργος (περιφερόμενος από ΣΥΡΙΖΑ σε ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η ομάδα του στη διοίκηση της ναυτεργατικής Ενωσης. Με ανακοίνωση - λίβελο επιτίθεται στα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, δείχνοντας για μία ακόμα φορά ποιος είναι ο ρόλος του, φανερώνοντας το μένος του για τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις και προσπαθώντας να καλλιεργήσει συγχύσεις στους ναυτεργάτες.

Τα ταξικά σωματεία απευθύνουν κάλεσμα στους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν με αποφασιστικότητα στην απεργία, απομονώνοντας «τους ανθρώπους των εφοπλιστών και της εκάστοτε κυβέρνησης, να ανατρέψουμε τον αρνητικό συσχετισμό στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με την ανάπτυξη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων στην υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνεται η επιθετικότητα των εφοπλιστών σε βάρος των Συλλογικών Συμβάσεων(2018-09-20 00:00:00.0)
Η οργανωμένη πάλη των ναυτεργατών να ανατρέψει τον αρνητικό συσχετισμό(2017-11-01 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τη «μαύρη εργασία» και την παραβίαση των ΣΣΕ στα καράβια(2017-07-14 00:00:00.0)
Μηδενικές αυξήσεις ξανά στη ΣΣΕ της ακτοπλοΐας(2016-06-22 00:00:00.0)
Οχτώ μερόνυχτα στους καταπέλτες(2011-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ