Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Συλλαλητήριο καπνοπαραγωγών στις 31 Οκτώβρη

Αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του νομού, που έγινε προχτές με πρωτοβουλία της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας

Σε νομαρχιακό συλλαλητήριο ενάντια στις μεθοδεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη σταδιακή κατάργηση της επιδότησης στον καπνό, προχωρούν οι καπνοπαραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας. Σε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του νομού που έγινε προχτές Κυριακή στο Αγρίνιο με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων συμφώνησε στην πραγματοποίηση προειδοποιητικού συλλαλητηρίου των καπνοπαραγωγών στις 31 του Οκτώβρη στο Αγρίνιο.

Στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Ν. Μωραΐτης, που έκανε την εισήγηση, αναφέρθηκε στα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη οι καπνοπαραγωγοί και τόνισε πως δεκάδες χιλιάδες καπνοπαραγωγοί θα οδηγηθούν στον αφανισμό αν γίνουν πράξη τα νέα ολέθρια μέτρα που ετοιμάζονται να επιβάλουν τα επιτελεία των Βρυξελλών. Το ίδιο επισημάνθηκε και από τους περισσότερους ομιλητές - εκπροσώπους πρωτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων της περιοχής με την επισήμανση ότι ήδη βρισκόμαστε «στο και 5» και πως ο αγώνας πρέπει να ξεκινήσει άμεσα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Παρεμβάσεις στη σύσκεψη έκαναν ανάμεσα σε άλλους, ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ενώ παραφωνία αποτέλεσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου, ο οποίος υπεραμύνθηκε της παρελκυστικής γραμμής των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, που λέει να βγει πρώτα η σχετική πρόταση της Κομισιόν και μετά βλέπουμε... Η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΑΣ Αγρινίου συνάντησε τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρισταμένων, ενώ πολλοί εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αγροτικών οργανώσεων της περιοχής κατήγγειλαν με δριμύτητα την πολιτική που ακολουθεί σχετικά η κυβέρνηση, καθώς και οι διοικήσεις των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Μάλιστα ένα μέλος της διοίκησης της ΕΑΣ Ξηρομέρου χαρακτήρισε «πουλημένη» και «καταραμένη» την ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ. Από πάμπολλους ομιλητές αναφέρθηκε επίσης πως οι καπνοπαραγωγοί της χώρας πρέπει να βγουν στους δρόμους ενωμένα και συντονισμένα και να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ανατροπή των καταστροφικών αποφάσεων της ΕΕ. Τονίστηκε ακόμα πως ο αγώνας των καπνοπαραγωγών πρέπει να συντονιστεί με τον αγώνα των άλλων αγροτών, μιας και τα προβλήματα τα προκαλεί η ίδια αντιαγροτική πολιτική.

Στην παρέμβασή του ο Σπ. Στριφτάρης, βουλευτής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε πως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ερίζουν αποπροσανατολιστικά σε βάρος των καπνοπαραγωγών. Κι έφερε ως παράδειγμα την «κόντρα» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, για το αν -για το θέμα της κατάργησης της επιδότησης στον καπνό- θα πρέπει να πάει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ ο πρωθυπουργός ή όχι. Σημείωσε ακόμα πως άλλο είναι η λεγόμενη αντικαπνιστική εκστρατεία και άλλο ο καπνός, προσθέτοντας πως οι καπνοπαραγωγοί και οι αγρότες συνολικότερα, πρέπει να βγουν στους δρόμους και να αγωνιστούν. Στο συγκεκριμένο σημείο έθεσε ακόμα και τα εξής ερωτήματα: «Θα μείνουμε μόνο στους αγώνες; Δε χρειάζεται κι ένα βήμα παραπέρα;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ξεσηκωθούν οι καπνοπαραγωγοί(2009-11-20 00:00:00.0)
Εμπαίζουν τους καπνοπαραγωγούς(2008-11-06 00:00:00.0)
Κοροϊδία με ουρά...(2008-05-25 00:00:00.0)
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος κυβερνητικού εγκλήματος(2001-11-20 00:00:00.0)
Σε οριακό σημείο η παραγωγή(1998-04-12 00:00:00.0)
Επιμένουν στα... οδοφράγματα οι καπνοπαραγωγοί(1995-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ