Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λουκέτο στην ασφαλιστική «Express Service»

Περίπου 35.000 πελάτες της ασφαλιστικής εταιρίας «Express Service», θυγατρικής της ομώνυμης εταιρίας οδικής βοήθειας, μένουν «στον αέρα» μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, την οποία υπέγραψε πρόσφατα η υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Αποστολάκη. Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στα οικονομικά της εταιρίας προέκυψε ότι δεν πληρούσε τους όρους φερεγγυότητας που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ παρουσίαζε άνοιγμα στα οικονομικά της, της τάξης των 1,5 δισ. δρχ.

Η συγκεκριμένη εταιρία δραστηριοποιούνταν στον κλάδο ατυχημάτων και μέσα στο 2000 είχε έσοδα από ασφάλιστρα ύψους 5 δισ. δρχ. Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, τα συγκεκριμένα συμβόλαια δεν είχαν κάποια σύνδεση με τα αντίστοιχα συμβόλαια οδικής βοήθειας. Η εταιρία δεν ασχολούνταν με τον κλάδο αυτοκινήτου, αλλά με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε περίπτωση ατυχήματος.

Βάσει της νομοθεσίας κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης, αφού καλυφθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων θα ακολουθήσει η επιστροφή των καταβληθέντων ποσών ή μέρους αυτών στους ασφαλισμένους που τα συμβόλαιά τους ήταν σε ισχύ όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ