Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΗΛΙΟ
Πλημμυρίζουν οι δρόμοι στη Μακρινίτσα

Απροσπέλαστοι γίνονται κάθε φορά που βρέχει οι δυο δρόμοι που υπάρχουν στη Λουμπάρδα της τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας Πηλίου - ένας κεντρικός περίπου 2,5 χλμ. κι ένας μικρότερος 500 μέτρων - που εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής. Μάλιστα, ύστερα από κάθε βροχή, οι κάτοικοι αναγκάζονται, λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής Βόλου, να επισκευάζουν αυτούς τους δρόμους με υλικά που αγοράζουν οι ίδιοι.

Το πρόβλημα στην περιοχή της Λουμπάρδας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από προβλήματα που αφορούν την άθλια κατάσταση που βρίσκεται η οδοποιία, όχι μόνο μέσα στην πόλη του Βόλου, αλλά και στις περιφερειακές αγροτικές περιοχές κι αποδεικνύει την εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή των έργων που αφορούν την καθημερινή κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και την προστασία τους από ακραία καιρικά φαινόμενα και από τις φωτιές.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζητώντας από τη δημοτική αρχή να απαντήσει:

-- Πότε θα προχωρήσει στα αναγκαία έργα για την ασφαλτόστρωση των δρόμων στην περιοχή Λουμπάρδα Μακρινίτσας;

-- Κατά πόσο έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην οδοποιία και στα καλντερίμια για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων, κυρίως στις ορεινές κοινότητες, ύστερα από τις καταστροφές που έχουν υποστεί και τις κατολισθήσεις;

-- Ποιες πρωτοβουλίες πήρε, ώστε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να γίνουν τα κατάλληλα έργα αντιστήριξης για να μην υπάρχουν κατολισθητικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο του Βόλου;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ