Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των αστυνομικών να μη δικαιολογούν την καταστολή του λαού

Με μια διθυραμβική ανακοίνωση, το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας θριαμβολογεί για την αθώωση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών 16 επικεφαλής διμοιριών των ΜΑΤ, που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για τη γενικευμένη βία και τους τραυματισμούς σε βάρος πολιτών στις μεγάλες διαδηλώσεις κατά της ψήφισης του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» τον Ιούνη του 2011. Με ιδιαίτερο στόμφο τονίζει ότι η αθωωτική απόφαση είναι «άκρως σημαντική, καθώς δημιουργεί νομολογία και δικαστικό προηγούμενο» σε ό,τι αφορά την αστυνομική καταστολή και «πρέπει να αποτελέσει τον μπούσουλα για όλες τις ανάλογες δίκες» όπου κατηγορούνται αστυνομικοί.

Προκαλεί πραγματικά αλγεινή εντύπωση, συνδικαλιστές αστυνομικοί που - υποτίθεται - εξυπηρετούν τα συμφέροντα του συνόλου των συναδέλφων τους, να δικαιολογούν την άγρια καταστολή σε βάρος του λαού που αγωνίστηκε κατά της επιβολής των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, τα οποία έθιγαν και τους ίδιους τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Αντί να καταγγείλουν τις κυβερνήσεις που επέβαλαν τις αντιλαϊκές πολιτικές με την αστυνομική βία και καταστολή και τους έφεραν σε σύγκρουση με το λαό, ταυτίζονται με αυτές και τις δικαιολογούν. Μόνο ως προτροπή σε αύξηση της καταστολής μπορούν να ερμηνευτούν όσα αναφέρονται στην ανακοίνωσή τους.

Θα έπρεπε όμως το προεδρείο της ΕΑΥ Αθήνας να γνωρίζει ότι και στην αστική Δικαιοσύνη ισχύει ακόμη η αρχή της ηθικής απόδειξης των υποθέσεων και νομολογία δεν δημιουργεί μόνο η αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, αλλά και καταδικαστικές αποφάσεις άλλων δικαστηρίων όλων των βαθμών για περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας, βίας και καταστολής. Θα πρόσφεραν πολύ περισσότερα στους αστυνομικούς αν πρότειναν να αποτελέσουν και αυτές οι αποφάσεις μπούσουλα για τη σύννομη συμπεριφορά τους και το σεβασμό των δικαιωμάτων του αγωνιζόμενου λαού.

Καλούμε τους αστυνομικούς και ιδιαίτερα τα μέλη της ΕΑΥ Αθηνών να βγάλουν και οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους για τη σκοπιμότητα έκδοσης τέτοιων ανακοινώσεων από το προεδρείο τους. Οι αστυνομικοί, ιδιαίτερα όσοι προέρχονται από φτωχές λαϊκές οικογένειες, έχουν συμφέρον να αγωνιστούν μέσα από τις Ενώσεις τους, όχι για να αθωώνονται οι ΜΑΤατζήδες που δέρνουν το λαό, αλλά για να αφουγκράζονται το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του. Είναι αναγκαίο σήμερα να καταργηθούν τα ΜΑΤ, που μόνη αποστολή έχουν να τσακίζουν τις κινητοποιήσεις του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ