Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Στα νησιά και σε μια σειρά ακόμα από πόλεις της χώρας ταξιδεύει το Φεστιβάλ με σύνθημα «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!». Το σύνθημα του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», που έγραψε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου.

Αυτές τις μέρες η προφεστιβαλική δραστηριότητα συνεχίζεται με τις εξής εκδηλώσεις:

-- Κως, Σάββατο 4 Αυγούστου, στις 6.30 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ της Κεφάλου, με τουρνουά μπάσκετ 3on3 και μουσικό πρόγραμμα με μαθητικό συγκρότημα.

-- Θάσος, στα Λιμενάρια, στις 9 Αυγούστου, στις Αποθήκες Μεταλλείων, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και παρουσίαση αφιερώματος για το ελληνικό τραγούδι από το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου.

-- Ικαρία, στον Καραβόσταμο (Ρέμα) στις 9 Αυγούστου. Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ από ομάδα της ΚΝΕ. Εκθέσεις με θέμα «Να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το ψωμί» και «Γιατί γεμίζουν με αντικομμουνισμό τα βιβλία μας;». Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και γλέντι με το συγκρότημα του Κυριάκου Σταυριανουδάκη. Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση βιβλίου και παιδότοπος με escape room.

-- Χανιά, στο Λιμανάκι στις Καλύβες, στις 10 Αυγούστου στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Σπύρος Αγριμάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παρουσίαση συλλογικής ερευνητικής εργασίας μαθητών Λυκείου, Γυμνασίου Βάμου - Γυμνασίου Βρυσών με θέμα: «Ψάχνουμε την αλήθεια που μας κρύβουν τα σχολικά βιβλία». Προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στους τελευταίους αντάρτες της Ευρώπης, Τζομπανάκη Γιώργο και Μπλαζάκη Σπύρο, που μιλάνε οι ίδιοι για τη ζωή τους. Μεγάλο κρητικό γλέντι.

-- Νάξος, στις 11 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στο πάρκο Δημαρχείου. Θα μιλήσει ο Ορέστης Σιώπης, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης, θα προβληθεί βίντεο του ΚΣ της ΚΝΕ αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την ίδρυσή της και θα ακολουθήσουν παραδοσιακό ναξιώτικο γλέντι (με τους Γιάννη Φραντζέσκο - λαούτο/τραγούδι - και Πέτρο Φραντζέσκο - βιολί) και λαϊκό γλέντι από νεανικό συγκρότημα.

-- Λιτόχωρο, στις 11 Αυγούστου. Θα μιλήσει ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Λήμνος, στο λιμάνι της Μύρινας, στις 12 Αυγούστου. Θα μιλήσει ο Βασίλης Αμπελογιάννης, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο που επιμελήθηκε η ΟΒ Λήμνου της ΚΝΕ και συναυλία από νεανικό συγκρότημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ