Παρασκευή 27 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ για ζητήματα που αφορούν στους όρους εργασίας και τα μέτρα ασφάλειας. Το Συνδικάτο και εργαζόμενοι είχαν αντιδράσει στην προσπάθεια της διεύθυνσης στη ΛΑΡΚΟ να τους αλλάξει αντικείμενο εργασίας, ορίζοντάς τους αντικείμενα για τα οποία δεν είναι εκπαιδευμένοι. Οπως κατήγγειλε το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και η διεύθυνση για να τους φοβίσει τους είπε «να χτυπήσουν κάρτα και να φύγουν», δηλαδή να χάσουν το μεροκάματο. Υστερα και από την παρέμβαση του Συνδικάτου το μεροκάματο δε χάθηκε ούτε κι έγινε αλλαγή αντικειμένου εργασίας.

Ακόμα, το Συνδικάτο είχε απαιτήσει να αλλάξουν τα φίλτρα στο σιλό διαβροχής, αλλιώς «είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε την διαβροχή και η ευθύνη για το σταμάτημα του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ είναι δική σας». Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξουν τα φίλτρα.

Κάλεσμα πάλης για ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων

Στο μεταξύ, κάλεσμα να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους, να μελετήσουν το σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και να απαιτήσουν να γίνει Γενική Συνέλευση για την αγωνιστική διεκδίκησή του απευθύνει το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ) στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ. Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που πλειοψηφεί στο επιχειρησιακό σωματείο και συστηματικά μπλοκάρει την οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση ΣΣΕ και για ζητήματα που αφορούν στις βάρδιες, στην κατάργηση επιδομάτων κ.ά. Μετά την παρέμβαση του κλαδικού Συνδικάτου η πλειοψηφία της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου κάλεσε τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ σε διαπραγματεύσεις για επιχειρησιακή ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ