Παρασκευή 27 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Απαίτησαν να σταματήσει το «κυνηγητό» από τον δήμο

Το δίκαιο αίτημα των περιπτερούχων του ιστορικού κέντρου, για αλλαγή της κανονιστικής διάταξης που περιορίζει τους χώρους των περιπτέρων, αρνήθηκε να ικανοποιήσει η δημοτική αρχή του δήμου Αθηναίων.

Χτες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων και Επαγγελματιών δήμου Αθήνας πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα των περιπτερούχων συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας.

Η δημοτική αρχή εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ανένδοτη στην αλλαγή της κανονιστικής διάταξης και έδωσε μόνο προφορικές υποσχέσεις ότι δεν θα εφαρμοστεί, εφόσον διατηρούνται «τακτοποιημένα» τα εμπορεύματά τους στα πεζοδρόμια.

Υπενθυμίζουμε ότι με την πρόσφατη κανονιστική διάταξη που ψήφισε η δημοτική αρχή, επικαλούμενη λόγους... «αισθητικής», περιορίζει το χώρο των περιπτέρων το πολύ μέχρι στα 5 τ.μ., επιτρέποντας να διατηρούν στο πεζοδρόμιο μόνο δύο ψυγεία, ένα για αναψυκτικά και ένα για παγωτά, καθώς και ένα stand εφημερίδων και περιοδικών.

Οπως είναι φυσικό, με δεδομένα τα πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους που έχουν πλέον οι περιπτερούχοι από τσιγάρα, εφημερίδες και περιοδικά, όπως καταγγέλλουν, μία τέτοια απόφαση θα τους εκδιώξει από το επάγγελμα. Παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γ. Στήθος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, κατήγγειλε ότι πίσω από τη «σπουδή» της δημοτικής αρχής κρύβεται η επιδίωξη να ευνοηθούν μεγάλες εταιρείες που σταδιακά επεκτείνονται και στον κλάδο των περιπτέρων, εκδιώχνοντας τους αυτοαπασχολούμενους περιπτερούχους.

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο δημοτικός Σύμβουλος Στ. Λάμπρου υποστήριξε τα δίκαια αιτήματα των περιπτερούχων και κατήγγειλε την άρνηση της δημοτικής αρχής να αναθεωρήσει το επίμαχο άρθρο 9 της κανονιστικής διάταξης.

Οι περιπτερούχοι τόνισαν ότι παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς δεν θα επιτρέψουν να τους στερήσουν το μεροκάματο... οι εμφανιζόμενες ως «αισθητικές ανησυχίες» της δημοτικής αρχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ