Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Κρήτη και Ηλεία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Πρινιάς στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 17 πυροσβέστες με εφτά οχήματα, πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, σε εξέλιξη ήταν αργά το απόγευμα της Κυριακής δύο ακόμα πυρκαγιές στην Κρήτη, σε σημεία με χαμηλή χορτολιβαδική έκταση και καλλιέργειες, στις περιοχές Αρολίθι Ρεθύμνου και Φαλάσαρνα Χανίων. Στην πρώτη περίπτωση, ο οικισμός απείχε περίπου 1 χιλιόμετρο από τη φωτιά, ενώ επιτόπου επιχειρούσαν 16 άντρες της Πυροσβεστικής με οκτώ οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στα Φαλάσαρνα δεν κινδύνευε άμεσα κατοικημένη περιοχή και στο σημείο επιχειρούσαν 12 άντρες της Πυροσβεστικής με έξι οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Χτες οι φωτιές είχαν τεθεί σε μερικό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Σπιάτζας στην Ηλεία, η οποία τελικά τέθηκε λίγο πριν τις 8 μ.μ. σε πλήρη έλεγχο. Η φωτιά ξέσπασε και επεκτάθηκε σε καλαμιώνα κοντά στο γήπεδο της περιοχής, ενώ πλησίαζε απειλητικά και προς τα πρώτα σπίτια του οικισμού. Για την κατάσβεσή της στο σημείο κατέφτασαν 12 οχήματα του ΠΣ από Πύργο, Ολυμπία και Κρέστενα, με 25 πυροσβέστες. Μετά από τρίωρη μάχη, οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν αρχικά να περιορίσουν και στη συνέχεια να σβήσουν τη φωτιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ