Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές του Νέστου

Στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές του Νέστου βρέθηκε την Τρίτη 10 Ιούλη κλιμάκιο της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Σάκη Βαρδαλή.

Από την περιοδεία που έγινε σε περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, διαπιστώθηκε ότι οι καταστροφές σε κατοικίες, καταστήματα, χωράφια και καλλιέργειες ήταν πολύ μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις ολικές. Μετά τις πρώτες απλόχερες δηλώσεις συμπαράστασης στους πληγέντες από βουλευτές, περιφερειάρχες κ.λπ., όσο τα φώτα της δημοσιότητας ήταν «αναμμένα», οι κάτοικοι βρίσκονται από την επόμενη μέρα μόνοι τους να μετρούν τις ζημιές και να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται από το βιος τους.

Ακολούθησε συνάντηση και ενημέρωση στο γραφείο του δημάρχου Χρυσούπολης, όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Β. Τσομπανόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Θ. Καβάζης, και από τον Αγροτικό Σύλλογο ο πρόεδρος Σ. Αργυράκης και ο Κ. Μαρκάκης, μέλος του ΔΣ.

Ο βουλευτής του Κόμματος, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, η οποία δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο στα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, δήλωσε στους εκπροσώπους της τοπικής διοίκησης, των φορέων και των αγροτών πως «το ΚΚΕ με όσες δυνάμεις διαθέτει, εντός και εκτός Βουλής, θα τις διαθέσει ώστε να συμβάλει για:

-- Να αποκατασταθούν άμεσα και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους οι καταστροφές σε κατοικίες και οικοσκευές, στο φυσικό και ζωικό κεφάλαιο, στην τρέχουσα παραγωγή, σε υποδομές σε δρόμους, αντλιοστάσια κ.λπ.

-- Να εκπονηθεί συνολική αντιπλημμυρική μελέτη από το κράτος για το σύνολο της περιοχής και να μπουν σε προτεραιότητα τα σχετικά έργα, τα οποία δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως τα έργα των μεγάλων δρόμων (Εγνατία), των αγωγών μεταφοράς αερίου (ΤΑΠ), τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση των καταστροφών έπαιξαν ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο στην επιδείνωση της κατάστασης.

-- Η Περιφέρεια και ο δήμος να δείξουν άμεσα και έμπρακτα τη συμπαράσταση στους πληγέντες αγρότες, με το πάγωμα, όσο χρειαστεί, των υποχρεώσεων που έχουν οι αγρότες σε ενοίκια από χωράφια που νοικιάζουν από την Περιφέρεια και το δήμο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Αγρινίου (24/5/2018)
Κοντά στους πυρόπληκτους το ΚΚΕ (21/7/2015)
Αμεση ανάγκη καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών (5/12/2013)
Τα άμεσα μέτρα που διεκδικεί το ΚΚΕ (19/9/2007)
Στο έλεος του κακού καιρού μ' ευθύνη των κυβερνήσεων (14/8/2005)
Ζημιές από νεροποντή και χαλάζι (1/10/2002)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org