Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΒ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη σχεδιαζόμενη νέα επέκταση των «καζανιών του θανάτου»

Αλλη μια εξέλιξη, αποκαλυπτική των σχεδιασμών του κεφαλαίου για την περιοχή του Περάματος και των ευθυνών κυβέρνησης και δημοτικής αρχής, που μονιμοποιούν τα «καζάνια του θανάτου» στο Πέραμα, έρχεται να προστεθεί στις ανησυχίες των κατοίκων. Συγκεκριμένα εκπλειστηριάζονται οι εγκαταστάσεις της πρώην «El Petrol», γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την επαναλειτουργία τους.

Τη νέα αυτή επικίνδυνη εξέλιξη αποκαλύπτει στο λαό της περιοχής η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων:

«Την Τετάρτη 18 Ιούλη βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό οι εγκαταστάσεις της πρώην "El Petrol" στο Πέραμα και συγκεκριμένα 5 γεωτεμάχια, συνολικής έκτασης 25.439 τ.μ. μετά των επ' αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων (...)

Ετσι προστίθεται ακόμα ένα κομμάτι του "παζλ" της "δίκαιης ανάπτυξης" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! Μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, τις 6 άδειες εμπορίας και αποθήκευσης πετρελαιοειδών που έδωσε για την περιοχή του Περάματος, την ψήφιση του άρθρου 70 του τελευταίου πολυνομοσχεδίου για τη μονιμοποίηση της δραστηριότητας των "καζανιών του θανάτου", τώρα ξεκινάει το "παιχνίδι" για το ποιο μονοπώλιο θα επενδύσει στις ανενεργές και υπολειτουργούσες υποδομές στο Πέραμα. Η "δίκαιη ανάπτυξή" τους φέρνει το θάνατο μέσα στα σπίτια του Περάματος!».

Η Οργάνωση του Κόμματος θέτει το ερώτημα, «γιατί δεν έχει βγάλει άχνα η δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ) για αυτόν τον πλειστηριασμό;», «δεν γνωρίζει ότι αυτό το γεγονός ενεργοποιεί περαιτέρω τα "καζάνια του θανάτου" μέσα από τα νέα σχέδια των μονοπωλίων; Τι θα πράξει αφού έχει ως προμετωπίδα στον δήθεν αγώνα που κάνει "Να μην επαναλειτουργήσουν οι ανενεργές εγκαταστάσεις";».

«Κανείς δεν μπορεί να πει "δεν γνώριζα"», τονίζει η ΚΟ Περάματος και υπενθυμίζει ότι «για τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό, το ΚΚΕ έχει ήδη ενημερώσει με ανακοίνωσή του από τις 16-4-2018, αλλά και την ίδια τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο σε Δημοτικό Συμβούλιο».

Η Οργάνωση του ΚΚΕ καλεί το λαό του Περάματος σε συστράτευση με το Κόμμα και πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που φέρνουν το θάνατο μέσα στα σπίτια.

«Εξω τα "καζάνια του θανάτου" από το Πέραμα. Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.

Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org