Τρίτη 10 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Οι μπόρες ξαναφέρνουν στην επιφάνεια τις τραγικές ελλείψεις

Μια δυνατή απογευματινή μπόρα την περασμένη Κυριακή ήταν αρκετή για να ξαναβγάλει στην επιφάνεια τις τραγικές ελλείψεις σε μέσα και υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας. Εγκλωβισμένοι οδηγοί, δρόμοι - ποτάμια, παραλιακές οδοί ένα με τη θάλασσα, κυκλοφοριακό χάος, διακοπές ρεύματος είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Πιο συγκεκριμένα για το λεκανοπέδιο της Αττικής, η Πυροσβεστική πραγματοποίησε δεκάδες αντλήσεις νερών, διασώσεις και απεγκλωβισμούς. Στο Μενίδι, δύο οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, κατάφεραν ωστόσο να απεγκλωβιστούν σώοι. Υψηλή ήταν η στάθμη του νερού στα διυλιστήρια προς την περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στην Ελευσίνα, όπου δρόμοι πλημμύρισαν. Εντονα ήταν τα προβλήματα στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, με τα οχήματα να κινούνται με τεράστια δυσκολία.

Λόγω της βροχόπτωσης, διεκόπη για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες (π.χ. Πειραιώς), ενώ ο εφιάλτης ξύπνησε και στην πολύπαθη Μάνδρα. Πλημμύρισαν η παλιά Εθνική οδός Ελευσίνας - Θηβών, στο ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας, η νέα Εθνική οδός στην έξοδο Μάνδρας, καθώς και οι τοπικές οδοί Κοροπούλη, Στρατηγού Ρόκα και Αγ. Αικατερίνης.

Στην Καστοριά, χείμαρρος πέρασε μέσα από δύο χωριά, τη Λεύκη και την Κορομηλιά, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Στα Φάρσαλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο έξι άτομα από τα σπίτια τους μεταξύ Βαμβακούς και Ρεματιάς. Η βροχή έπληξε χωριά των Τρικάλων, ενώ στην πόλη σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος. Στην Κόρινθο, στην περιοχή Εξαμίλια πλημμύρισαν σπίτια, αυλές και δρόμοι.

Ζημιές, πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και κλείσιμο δρόμων με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα προκάλεσε το περασμένο Σάββατο στο Βόλο η ολιγόωρη καταιγίδα. Ο δρόμος Βόλου - Αφήσσου υπερκαλυπτόταν από τα ορμητικά νερά και αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο Μαλάκι, στα Ανω και τα Κάτω Λεχώνια, ενώ στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ η παραλιακή οδός έκλεισε, αφού το νερό ξεπερνούσε το μισό μέτρο. Μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν και στο τούνελ του περιφερειακού του Βόλου.

Επαναφέρει το αίτημα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στο μεταξύ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής επαναφέρει το αίτημά της για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Σχολιάζει μάλιστα την αναζήτηση άλλοθι από την Περιφέρεια, είτε στην «κλιματική αλλαγή», για την οποία χτες διοργάνωσε ημερίδα, είτε σε διάφορες αστειότητες, όπως σε μπάζωμα αγωγών από βοσκούς... «Φταίει λοιπόν κάθε πιθανή και απίθανη αιτία για τις πλημμύρες, εκτός από την πολιτική που εφαρμόζουν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και οι αντίστοιχες πλειοψηφίες της Περιφέρειας, που αφήνουν αθωράκιστες τις γειτονιές μας», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ