Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Χωρίς αποφάσεις για αποχή από την «αξιολόγηση» και πρόγραμμα δράσης ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 25 Ιούνη οι εργασίες της 87ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ.

«Δυστυχώς, για μια ακόμη χρονιά οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ - ΕΡΑ - ΑΕΕΚΕ) απέδειξαν στην πράξη ότι αποτελούν το πραγματικό εμπόδιο στην αποφασιστική οργάνωση του αγώνα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Εκπαίδευσης και όχι μόνο. Η συζήτηση επί του πλαισίου δράσης επιχειρήθηκε να κρατηθεί μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες των μάχιμων εκπαιδευτικών. Τελικά, δεν πέρασε κανένα πλαίσιο πάλης - πρόγραμμα δράσης, πέρα από τις αποφάσεις που ψηφίστηκαν πλειοψηφικά (ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ - ΕΡΑ - ΑΕΕΚΕ) για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης (Διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, επιμόρφωση)», τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Επισημαίνει παράλληλα πως «η Γενική Συνέλευση των 600 και πλέον αντιπροσώπων των 138 Συλλόγων της χώρας, με ευθύνη του κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν πήρε ούτε καν απόφαση για απεργία - αποχή από την "αξιολόγηση"». Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρξει απόφαση, με βάση και τις αποφάσεις των μαζικών ΓΣ Συλλόγων, και αφού δεν πέρασε κανένα πλαίσιο πάλης και πρόγραμμα δράσης, πρότεινε να μπει και να ψηφιστεί ξεχωριστά η απεργία - αποχή, πράγμα που δεν πέρασε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των διορισμών, η ΑΣΕ τονίζει πως οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού «και τις τρεις μέρες του συνεδρίου πολέμησαν λυσσαλέα το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα! Χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο αίτημα "λαϊκίστικο" και "μη ρεαλιστικό". Μίλησαν για πρώτη φορά τόσο καθαρά για "κριτήρια" στους διορισμούς, που στην πράξη θα είναι κριτήρια για απολύσεις».

Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς, παρά τις επιφυλάξεις, τους προβληματισμούς και τις όποιες διαφωνίες έχουν, να πάρουν υπόψη τους τη συνέπεια, τις θέσεις και τη στάση του ΠΑΜΕ. «Να μετρήσουν το ρόλο που παίζει κάθε δύναμη μέσα στο κίνημα. Να κάνουν το βήμα συμπόρευσης με το ταξικό κίνημα, ενισχύοντας την ΑΣΕ την επόμενη χρονιά στις εκλογές για ΔΣ Συλλόγων, εκλογές αιρετών και φυσικά αντιπροσώπων για την 88η εκλογική ΓΣ της ΔΟΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ