Παρασκευή 22 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας από φορείς προχτές Τετάρτη

Κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο Αθήνας

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά πραγματοποίησαν φορείς προχτές το απόγευμα έξω από το δημαρχείο της Αθήνας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εγκατάλειψη του Πεδίου του Αρεως και τη μετατροπή του σε χώρο χρήσης ναρκωτικών, υπογραμμίζοντας ότι θα εντείνουν την πάλη τους για Αθήνα ελεύθερη από ναρκωτικά, με ελεύθερους χώρους άθλησης και πολιτισμού.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του παραρτήματος Αθήνας, Γκράβας και 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), των Συλλόγων και Ομάδων Γυναικών της ΟΓΕ Αθήνας και Γαλατσίου, των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου, 2ου, 6ου και 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, των Επιτροπών Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Α' Αθήνας, του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, και του Συνδέσμου Συνταξιούχων - Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Ιλιάνα Ναζεντιάδου, πρόεδρος του παραρτήματος Αθήνας του ΕΣΥΝ και μέλος της Γραμματείας του ΕΣΥΝ. «Είναι απαραίτητη η ανάπτυξη μίας ευρύτερης κοινωνικής δράσης που θα διαπερνά όλες τις δομές και τη δράση του μαζικού λαϊκού κινήματος (σωματεία, φορείς, συλλόγους) και θα αντιπαλεύει τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν την τοξικοεξάρτηση. Παλεύουμε για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν φορέα που θα αγκαλιάζει την Πρόληψη, τη Θεραπεία, την Επανένταξη. Παλεύουμε ενάντια στην εφαρμογή του νομοσχεδίου για την κάνναβη, ενάντια στην αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης».

Ο Γιώργος Βλάχος, εκ μέρους της Επιτροπής Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Πατησίων, τόνισε ότι «ήρθαμε εδώ να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στη στάση της δημοτικής αρχής για το Πεδίον του Αρεως και την ανοχή στη ναρκωκουλτούρα», καταδικάζοντας την απαξίωση του πάρκου, του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Η Κατερίνα Ροδοπούλου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, υπογράμμισε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι γονείς «για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο, και μέσα σε όλα μας τα προβλήματα για την επιβίωση έχουμε να παλέψουμε και με αυτό το περιβάλλον, που η σημερινή κυβέρνηση θέλει να στείλει τους νέους στην ατομική φυγή, να είναι παραδομένοι στα ναρκωτικά, ανίκανοι να παλέψουν για τα δικαιώματά τους».

Η Ελένη Θεοδοσίου, από την Ομάδα Γυναικών Εξαρχείων (ΟΓΕ), αναφέρθηκε στη «μεγάλη επιθυμία του δήμου της Αθήνας, της Περιφέρειας, του κράτους, να ιδιωτικοποιήσουν το Πεδίον του Αρεως, και αυτό περνάει μέσα από την απαξίωσή του. Εργαλείο για την πραγματοποίηση της απαξίωσης είναι η γκετοποίησή του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ