Παρασκευή 22 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο ΜΑΚΗ (ΑΒΡΑΑΜ) ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 80 χρόνων.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 22/6, στις 3 μ.μ., στο Γ΄ Νεκροταφείο και θα είναι πολιτική.

Γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1938 στην Κοκκινιά, στα Ασπρα Χώματα. Το τέταρτο από τα 5 παιδιά εργατικής οικογένειας, οι οποίοι είχαν συνεχώς τραβήγματα με την αστυνομία για την ιδεολογία τους.

Ο πατέρας του, αν και ραχιτικός, είχε περάσει εξορίες και φυλακές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, Χαϊδάρι, Γουδί, Ικαρία, Μακρόνησο, με αποτέλεσμα τη μεγάλη φθορά στην υγεία του που τον κατέστησε ανίκανο για δουλειά και ανάγκασε τη μητέρα του να βγει στην παραγωγή για να ζήσει την οικογένειά της.

Αναγκάστηκε και ο ίδιος πολύ μικρός να βγει στη βιοπάλη, για να βοηθήσει τη μάνα του και να ζήσει την οικογένειά του, αφού την ίδια περίοδο ο πατέρας και τα 3 του αδέλφια ήταν ταυτόχρονα σε εξορίες και φυλακές.

Σε ηλικία 9 χρόνων βγήκε στο δρόμο κάνοντας τον μικροπωλητή, με την αστυνομία να τον κυνηγά, μαζί με άλλους πιτσιρικάδες, μικρούς βιοπαλαιστές. Οταν τους έπιαναν, τους έβαζαν στην κλούβα, τους πήγαιναν στο αστυνομικό τμήμα και τους αφήνανε λίγες ώρες μετά. Ετσι, δε χρειάστηκε καμιά προσπάθεια για να ταχθεί με το μέρος των κυνηγημένων, αυτών που υπέφεραν στη ζωή.

Το 1962 οργανώνεται στην ΕΔΑ, όπου δούλεψε σε διάφορους τομείς (συνδικάτα, Ν. Λαμπράκη, Πολιτισμό). Την 1η Μάη 1967 πιάνεται και εκτοπίζεται διαδοχικά σε Γυάρο, Λέρο, Ωρωπό, Γυάρο, Λέρο. Κρατήθηκε συνολικά 3 χρόνια. Απολύθηκε στις 18 Απρίλη 1970.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ αμέσως μετά τη μεταπολίτευση. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του και ανταποκρίθηκε σε όποια χρέωση είχε. Υπερασπίστηκε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος, την περίοδο 1991 και συνέβαλε στο να μείνει όρθιο το Κόμμα από την επιδίωξη των οπορτουνιστών να το διαλύσουν. Μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς, είχε σημαντική συμβολή την περίοδο της ανασυγκρότησης των Κομματικών Οργανώσεων του Κόμματος.

Στο μαζικό κίνημα ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος για 8 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ και πρόεδρος του ΟΦΟΝ. Ηταν ένας από τους ιδρυτές της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς.

Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ