Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Δυναμικές κινητοποιήσεις

Με κλείσιμο όλων των γυμνασίων, λυκείων και ΤΕΕ της Ηγουμενίτσας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης απάντησαν χτες το πρωί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Οι φορείς της πόλης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια με μια δυναμική και μαχητική πορεία κατευθύνθηκαν στη Νομαρχία όπου και επέδωσαν το ψήφισμα τής κινητοποίησης, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι αν και έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τότε που άνοιξαν τα σχολεία ακόμα λείπουν πάνω από 80 εκπαιδευτικοί, ενώ ακόμα δεν έχουν σταλεί περίπου 30 τίτλοι βιβλίων.

Τραγική όμως είναι η κατάσταση και στο κτιριακό. Η εικόνα που επικρατεί είναι συγκροτήματα παμπάλαια που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες κατά τη δεκαετία του '70. Το 2ο ΕΛ στεγάζεται «προσωρινά» σε αίθουσες προκάτ εδώ και 12 χρόνια, περιμένοντας ακόμα το δικό τους σχολείο. Σε μεγάλα συγκροτήματα οι μαθητές είναι στοιβαγμένοι σε μικρές αίθουσες, ενώ κάθε ελεύθερος χώρος έχει μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας.

Στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Ηγουμενίτσας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της λεγόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, μιας μεταρρύθμισης που ο στόχος της ήταν αυτός: Υποβαθμισμένα δημόσια σχολεία. Υποβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου των μαθητών. Υποβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού. Αναβάθμιση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας με όποια μορφή και αν εμφανίζεται. Ηδη διαφημίζεται το πρώτο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στην Ηγουμενίτσα».

Ολοι οι φορείς της πόλης δηλώνουν ότι αν δεν καλυφθούν τουλάχιστον άμεσα οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και βιβλία θα προχωρήσουν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ