Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η μέρα παγκρήτιας δράσης των υγειονομικών

Η συνέχεια θα δοθεί με παγκρήτια συγκέντρωση στις 14/6 και συναυλία στο Ηράκλειο στις 29/6

Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικόλαου, στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισε η παγκρήτια σύσκεψη
Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικόλαου, στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισε η παγκρήτια σύσκεψη
Μέρα παγκρήτιας δράσης των υγειονομικών, ενάντια στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ίδιοι και οι ασθενείς, είναι η σημερινή. Η απόφαση πάρθηκε μετά από την επιτυχημένη σύσκεψη σωματείων που έγινε στις 23/5, ύστερα από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Για σήμερα προγραμματίζονται οι εξής πρωτοβουλίες:

-- Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.

-- Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση στη 1.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του νοσοκομείου, για την εκτίμηση των κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν και για ενημέρωση για την αντιδραστική «αξιολόγηση».

-- Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου θα προχωρήσει σε ενημέρωση των εργαζομένων και των ασθενών για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία.

Παράλληλα, το πρόγραμμα δράσης, όπως διαμορφώθηκε από την κοινή σύσκεψη των σωματείων, περιλαμβάνει:

-- Παγκρήτια συγκέντρωση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στις 14 Ιούνη, στις 11 π.μ.

-- Συγκέντρωση - συναυλία στο Ηράκλειο στις 29 Ιούνη.

«Η σύσκεψη στις 23/5 έφερε στην επιφάνεια τις δυνατότητες σωματεία με διαφορετικό επίπεδο δράσης, τα οποία κινητοποιούνταν μόνο οπότε ορίζονταν κατά βάση κεντρικές ημερομηνίες από την Ομοσπονδία, να κουβεντιάζουν, να ανταλλάσσουν εμπειρία, να γίνονται παρατηρήσεις. Μέσα από παραδείγματα δόθηκε η δυνατότητα να κατανοείται ότι τα προβλήματα μπορεί να έχουν διακυμάνσεις στην οξύτητα και στο μέγεθος ανά νοσοκομείο, αλλά η αιτία είναι κοινή, ανεξάρτητα από το μέγεθος του νοσοκομείου και τη γεωγραφική του θέση», σημειώνει ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, και συνεχίζει:

«Η μεταφορά της εμπειρίας από τα σωματεία βοήθησε να κατανοείται καλύτερα η αιτία της όξυνσης των προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από το ότι λειτουργούν τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις που επιδιώκουν να βρουν πελάτες (ασθενείς, ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες). Σήμερα, το πρόβλημα της υποστελέχωσης επιχειρείται να "λυθεί" με την υπερωριακή απασχόληση και την πληρωμή αυτής όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από το ίδιο το νοσοκομείο, με τις μετακινήσεις προσωπικού. Αναδείχθηκε η ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας σε διάφορες μάχες, όπως "αξιολόγηση" και νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων».

Σ' αυτό το φόντο οι υγειονομικοί με τη σημερινή τους κινητοποίηση διεκδικούν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, όλων των ειδικοτήτων. Οχι στην ομηρία και τον εμπαιγμό των ελαστικά εργαζόμενων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, επαρκή στελέχωση των τμημάτων και των κλινικών, ώστε να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Να μπει τέλος στην αβάσταχτη εντατικοποίηση. Οχι στην αντιδραστική «αξιολόγηση». Αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας. Καμιά πληρωμή από τους ασθενείς.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Επίσης σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει σύσκεψη για τα προβλήματα της Υγείας, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, και καλεί σε συμμετοχή όλα τα Σωματεία Εργαζομένων σε μονάδες Υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με στόχο την οργάνωση κινητοποίησης στις 14 Ιούνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες(2023-11-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για άμεσα μέτρα θωράκισής τους(2022-01-14 00:00:00.0)
Καρδιοπαθείς συν-νοσηλεύονται με ασθενείς με σοβαρές λοιμώξεις(2021-01-27 00:00:00.0)
Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ(2020-12-03 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες συντονισμού και δράσης για την Υγεία(2018-07-07 00:00:00.0)
Στα οξυμένα προβλήματα εργαζομένων και ασθενών αντανακλάται η ταξική πολιτική στην Υγεία(2017-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ