Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΘ
Να μην περιοριστεί το δικαίωμα στη σίτιση

Μαχητική κινητοποίηση στη διεύθυνση της πανεπιστημιακής λέσχης πραγματοποίησαν προχτές το μεσημέρι οι φοιτητικοί σύλλογοι Δημοσιογραφίας, Γεωλογικού, Πολιτικών Επιστημών και Οικονομικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στις προσπάθειες να επιβληθεί κάρτα σίτισης, που όπως εκτιμούν θα μειώσει τους δικαιούχους σίτισης.

Με την κινητοποίηση διεκδίκησαν: Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές στην πανεπιστημιακή λέσχη με επίδειξη του πάσο. Να φύγει η εργολαβία από τη λέσχη. Φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Λειτουργία της Ανω Λέσχης όλες τις μέρες της βδομάδας.

«Οι εργολαβίες που λυμαίνονται συνολικά τη φοιτητική μέριμνα και άλλες απαραίτητες δραστηριότητες στο ΑΠΘ (σίτιση, φοιτητικές εστίες, καθαριότητα, φύλαξη) είναι επιχειρήσεις που από τη μία πραγματικά "ξεκοκαλίζουν" τον ήδη πετσοκομμένο κρατικό προϋπολογισμό για το Πανεπιστήμιο και από την άλλη έχουν σίγουρη πελατεία: Τους ίδιους τους φοιτητές!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Το "Πανεπιστήμιο ΑΕ" είναι και δικό της δημιούργημα, ως συνέχεια των αντιλαϊκών - αντιεκπαιδευτικών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων», σχολιάζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και δηλώνουν ότι δεν θα ανεχτούν άλλο οι ανάγκες τους να πετσοκόβονται μπροστά στο κέρδος των εργολαβιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ