Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεση της Μαρίας Ζιάκα και του Αγγελου Βλάσση

Δύο καλλιτέχνες που συμπορεύονται στη ζωή και την τέχνη, η ζωγράφος - χαράκτρια Μαρία Ζιάκα και ο γλύπτης Αγγελος Βλάσσης, παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε δύο εκθέσεις που εγκαινιάζονται παράλληλα την Παρασκευή 1 Ιούνη στις 20.00, στο Τελλόγλειο Ιδρυμα στη Θεσσαλονίκη.

Στον πρώτο όροφο, ξεδιπλώνεται ο κόσμος της Μαρίας Ζιάκα με περισσότερα από 50 έργα, ζωγραφικά και χαρακτικά. Ανάμεσά τους ζωγραφικά έργα - τοιχογραφίες - πολύπτυχα εμπνευσμένα από τη Νικόπολη και την Πέτρα της Ιορδανίας, σε πολλά από τα οποία η δημιουργός, πέρα από τα παραδοσιακά μέσα (λάδι, ακριλικό), πειραματίζεται με υλικά όπως το ρετσίνι και η άμμος.

Στην έκθεση του Αγγελου Βλάσση (ισόγειο) παρουσιάζονται περί τα 65 γλυπτά και ανάγλυφα και πολλά προσχέδια. «Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη με πλούσιο έργο, μεγάλο μέρος του οποίου ήταν άγνωστο στο ευρύ κοινό», σύμφωνα με την επιμελήτρια του Τελλόγλειου, Χριστίνα Τσαγκάλια. Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται: Προτομές και ανδριάντες του Σεφέρη, του Καβάφη, του Βενιζέλου, του Λαμπράκη, μνημεία σχετιζόμενα με την Εθνική Αντίσταση, αγάλματα εμπνευσμένα από την ελληνορωμαϊκή παράδοση, συνθέσεις με γυναικείες μορφές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ