Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ»
Ανακοίνωση για την επίθεση σε συμβολαιογραφικό γραφείο

Ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο συμβολαιογραφικό γραφείο της Θηρεσίας Δάλλα - Πολυζώη εξέδωσε η «Αγωνιστική Κίνηση Συμβολαιογράφων». Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την προβοκατόρικη επίθεση στο γραφείο της συμβολαιογράφου Θηρεσίας Δάλλα - Πολυζώη, υποψήφιας με το συνδυασμό μας στις επερχόμενες εκλογές του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας - Πειραιά - Αιγαίου - Δωδεκανήσου, που έγινε την Παρασκευή 18 Μάη στις 10 το πρωί.

Ενοχλεί, φαίνεται, το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένα μαχητικό ψηφοδέλτιο με σαφείς και ρητές θέσεις τόσο υπέρ των συναδέλφων όσο και ειδικότερα, στο ζήτημα των πλειστηριασμών, όπου λέμε ανοιχτά και ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και "ήξεις αφήξεις":

"Αντιτασσόμαστε στην πολιτική της κυβέρνησης και την περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη», που σημαίνει μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς στα σπίτια της εργατικής και λαϊκής οικογένειας για να σωθούν οι τράπεζες και να πλουτίσουν οι διάφοροι μεγαλοεπενδυτές στη γη και την ακίνητη περιουσία. Ασκούμε σφοδρή κριτική και αντιμαχόμαστε τη στάση της ηγεσίας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, όπως και της λεγόμενης αντιπολίτευσης, που δεν αμφισβητούν την ουσία της ασκούμενης πολιτικής και συνέβαλαν στην επέκταση των πλειστηριασμών και στην καθιέρωση της ηλεκτρονικής μορφής, και μάλιστα στο όνομα της δικής μας προστασίας.

"Διεκδικούμε πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας για την εργατική και λαϊκή οικογένεια. Κατάργηση του νέου ΚΠολΔ. Λέμε όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Να καταργηθεί τώρα το «Ιδιώνυμο» ενάντια σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Να πεταχτούν έξω οι δυνάμεις καταστολής από τα συμβολαιογραφικά γραφεία. Δεν έχουμε ανάγκη προστασίας από τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, αλλά από την αντιλαϊκή πολιτική που μας συνθλίβει!".

Τα παραπάνω δεν είναι ευχολόγια. (...) Μόνο ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας μπορεί να θέσει εμπόδια στη σαρωτική αντιλαϊκή λαίλαπα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συνολικότερες αλλαγές υπέρ του λαού μας. (...) Κι ο αγώνας αυτός ξεβράζει, αργά ή γρήγορα, όλους αυτούς που με τη δράση και τις πρακτικές τους δίνουν άλλοθι στην ένταση της κρατικής καταστολής και φουσκώνουν τα πανιά της ρητορικής για την "τήρηση της νομιμότητας". Οι τυχοδιωκτισμοί τους προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στο σύστημα που τάχα αμφισβητούν και συκοφαντούν το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και συνολικότερα. Δίνουν πάτημα στους κυβερνώντες και άλλους να δικαιολογούν το "Ιδιώνυμο", τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα στα συμβολαιογραφεία. Αξιοποιούνται για να φουντώσουν η συζήτηση και οι εκβιασμοί ότι οι συμβολαιογράφοι πρέπει να παίξουμε πιο ενεργό ρόλο στις μαζικές κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς των λαϊκών σπιτιών από τις τράπεζες και τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε! (...) Δεν ανοίγουμε κανένα διάλογο με παρακρατικούς, που με κουκούλες και βαριοπούλες απειλούν ακόμα και απλούς εργαζόμενους και ηλικιωμένους, όπως συνέβη στην επίθεση στο γραφείο της συναδέλφου. Δεν πέφτουμε στην παγίδα τους, ούτε παρασυρόμαστε στην αποπροσανατολιστική και συκοφαντική για το κίνημα συζήτηση που θέλουν να προκαλέσουν. Αλλωστε, το γνωρίζουν κι οι ίδιοι καλύτερα: Το "χτύπημα" στο συγκεκριμένο γραφείο δεν συμβολίζει - από καμία άποψη - αυτά τα οποία δηλώνουν ότι στοχεύουν και επιδιώκουν. Δυστυχώς για ορισμένους, ο χώρος των συμβολαιογράφων είναι συγκεκριμένος, η επαγγελματική ακεραιότητα της συναδέλφου είναι ευρύτερα γνωστή και αδιαμφισβήτητη και δεν αμαυρώνεται με συκοφαντίες.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε!

Δίνουμε "ραντεβού" όχι μόνο στις εκλογές του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, αλλά κυρίως μετά από αυτές. Πρώτος σταθμός είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 30 Μάη, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται για να εγκαινιάσουν τη "μεταμνημονιακή" εποχή και τη "δίκαιη ανάπτυξη"».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org