Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Ζητά την πλήρη μισθολογική ένταξη των πενταετών που μονιμοποιήθηκαν

Να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πλήρη μισθολογική ένταξη και να πληρωθούν στις 26 Μάη για το μήνα Ιούνη οι πενταετείς πυροσβέστες που έχουν μονιμοποιηθεί, ζητά με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ), με επιστολή της προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Τόσκα. Ζητά επίσης να συμπεριληφθούν αναδρομικά και οι μισθοί για τους μήνες Απρίλη και Μάη που τους οφείλονται, καθώς και η μισθοδοσία που θα καταβληθεί να εξισώνει πλήρως το σύνολο των αποδοχών των πενταετών με το μόνιμο προσωπικό.

Συγκεκριμένα, η ΕΑΚΠ σημειώνει πως οι πενταετείς πυροσβέστες που μονιμοποιήθηκαν αμείβονταν με τη μισθοδοσία τους κάθε 9 του μήνα, ως υπάλληλοι με σύμβαση δημοσίου δικαίου, όπως εξακολουθούν να αμείβονται και οι υπόλοιποι πενταετείς και εποχικοί πυροσβέστες. Η τελευταία καταβολή της μισθοδοσίας των πενταετών ήταν στις 5 Απρίλη και περιλάμβανε το μισθό του Μάρτη. Ακόμα, υπογραμμίζει πως «για να ολοκληρωθεί η εξίσωση των συγκεκριμένων συναδέλφων με το μόνιμο προσωπικό, πρέπει η μισθοδοσία τους να καταβάλλεται κάθε 26 του μήνα και να αφορά τις αποδοχές του επόμενου μήνα. Οπως καταλαβαίνετε, οι συνάδελφοί μας είναι ήδη απλήρωτοι περίπου 40 μέρες, ενώ αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες και αυτοί και οι οικογένειές τους, όπως όλοι μας».

Εξάλλου, η ΕΑΚΠ ζητά τη χορήγηση εκπαιδευτικών αποζημιώσεων και προκαταβολή των οδοιπορικών εξόδων προς τους πυροσβέστες, με επιστολή της προς τον Ν. Τόσκα. «Ακόμα και σήμερα, όμως», επισημαίνει, «αρκετοί συνάδελφοί μας από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα αυτοί που πριν ένα χρόνο περίπου (Ιούνης του 2017) συμμετείχαν σε 11ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πυρασφάλεια αεροδρομίων στην Αθήνα (Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος"), δεν έχουν λάβει τις προβλεπόμενες εκπαιδευτικές αποζημιώσεις, όπως αυτές ορίζονται από Κοινή Υπουργική Απόφαση. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνονται και με νέα οικονομικά βάρη, εξαιτίας της υπηρεσίας τους. Εχει υποχρέωση η υπηρεσία και να προκαταβάλλει τα έξοδα των συνάδελφων που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές ή άλλες ανάλογες υπηρεσιακές διαδικασίες και να τους αποζημιώνει εγκαίρως μετά την ολοκλήρωσή τους, προκειμένου να μην αντιμετωπίζουν επιπλέον οικονομικά ζητήματα», καταλήγει η επιστολή.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org