Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Δεύτερη δύναμη στα πανεπιστήμια για άλλη μια χρονιά η «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Πάνω από 60.000 φοιτητές ψήφισαν προχτές τους εκπροσώπους τους στα ΔΣ των Συλλόγων τους στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, κατά τις οποίες η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναδείχθηκε για άλλη μια χρονιά δεύτερη δύναμη πανελλαδικά στα πανεπιστήμια και διατήρησε τα υψηλά ποσοστά της στα ΤΕΙ.

Στους πίνακες φαίνονται τόσο τα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς και συγκεντρωτικά αποτελέσματα μεγάλων πανεπιστημίων.

Να σημειωθεί ότι στους 193 Συλλόγους των πανεπιστημίων δεν καταγράφονται 3 Σύλλογοι που δεν έγιναν εκλογές (πρώην ΑΣΟΕΕ, Ποιμαντικής ΑΠΘ και Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου), 4 Σύλλογοι (ΤΕΦΑΑ Αθήνας, ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ) που δεν μπορεί λόγω νοθείας να αναγνωριστεί το αποτέλεσμα - οι εκλογές είναι άκυρες σε αυτούς τους Συλλόγους - καθώς και 5 Σύλλογοι που έκαναν εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Αντίστοιχα στους 56 Συλλόγους των ΤΕΙ δεν καταγράφονται 7 Σύλλογοι που δεν έγιναν εκλογές, 4 Σύλλογοι (ΣΔΟ, ΣΤΕΓ, ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) που δεν μπορεί λόγω νοθείας να αναγνωριστεί το αποτέλεσμα - οι εκλογές είναι άκυρες σε αυτούς τους Συλλόγους - καθώς και 3 Σύλλογοι που έκαναν εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Στα αποτελέσματα καταγράφονται η ΔΑΠ, δηλαδή η παράταξη της ΝΔ, η ΠΑΣΠ, παράταξη του Κινήματος Αλλαγής, η «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία» (ΑΑΣ), σύμπραξη σχημάτων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και της κίνησης του Αλ. Αλαβάνου, η ΕΑΑΚ, με δυνάμεις του ΝΑΡ, και το «Μπλόκο», η κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεκάδες πρωτιές και αυτοδυναμίες


Δεκάδες είναι οι Σύλλογοι όπου η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, Σύλλογοι που όπως τόνισε στη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, «πρέπει να μπουν μπροστά για να αλλάξει η κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, για την αγωνιστική του ανασυγκρότηση, σε ρήξη με τη διάλυση και τον εκφυλισμό, σε σύγκρουση με τη γραμμή της υποταγής του φοιτητικού κινήματος στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου».

Από τις προχτεσινές εκλογές η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατέκτησε πρωτιά και αυτοδυναμία στους εξής 30 Συλλόγους:

Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών, Δασκάλων και Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονική ΕΜΠ, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ΕΜΜΕ, Γεωλογικό, Ψυχολογία και Αγγλικό ΑΠΘ, Δασκάλων, Ειδικής Αγωγής, Χωροταξίας Θεσσαλίας, Οικονομικό και Φυτικής Παραγωγής Θεσσαλίας, Βιολογικών Εφαρμογών και Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, Μαθηματικό, Στατιστικό και Νηπιαγωγών Αιγαίου, Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών ΔΠΘ, Αρχειονομίας και Πληροφορικής Ιονίου, ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ και ΣΤΕΦ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ Καρδίτσας και Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Κρήτης.

Σε άλλους 25 Συλλόγους η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση: Φυσικό, Φιλοσοφική, Γεωλογικό, Πληροφορική και Μαθηματικό ΕΚΠΑ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Κτηνιατρική, Εικαστικό, Φυσικό, Φαρμακευτική και Ιταλικό ΑΠΘ, Φυσικό, Ηλεκτρολόγων, Αρχιτεκτονική, Φαρμακευτική και Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Πατρών, Πληροφορική, Φυσικό και Ιστορικό - Αρχαιολογικό Ιωαννίνων, Μηχανολόγοι Θεσσαλίας, Ψυχολογία και Πληροφορική Κρήτης, Ιστορικό Ιονίου, Πολυτεχνείο Ξάνθης (ΔΠΘ), Μηχανικοί Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Δυτ. Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org