Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σημαντική προσπάθεια στη ΣΕΥΠ Θεσσαλονίκης

Στις φοιτητικές εκλογές, χιλιάδες νέοι και νέες έστειλαν μήνυμα αγώνα, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ. Μαζί τους έστειλαν μήνυμα και δεκάδες σπουδαστές στη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Στη συγκεκριμένη σχολή τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ κατέγραψαν άνοδο 19% και ενισχύθηκαν από 134 σπουδαστές.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα διαμορφώθηκε μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας από την παράταξη της ΔΑΠ, τη μέρα των εκλογών και τις μέρες που προηγήθηκαν. Είναι χαρακτηριστικά τα εξής παραδείγματα: Στην καταμέτρηση, υποψήφιοι της ΔΑΠ έσκισαν κατά το άνοιγμα των φακέλων ψηφοδέλτια της ΠΚΣ για να βγουν άκυρα, ενώ κλείδωσαν την αίθουσα της καταμέτρησης και εκτόξευαν χυδαίες ύβρεις σε μέλη της ΚΝΕ.

Κόντρα σε όλη αυτήν τη σαπίλα, οι σπουδαστές έστειλαν μήνυμα ότι σήμερα υπάρχει μια κρίσιμη μάζα φοιτητών που μπορεί να μπει μπροστά κόντρα στον εκφυλισμό και τη σαπίλα. Εδωσαν μαζικά απάντηση ότι δεν θέλουν να έχουν «νταβατζήδες», που κάνουν κουμάντο στο Σύλλογο και έχουν διαλύσει κάθε έννοια συλλογικής διαδικασίας. Θέλουν αντιπροσώπους αγωνιστές, που παλεύουν για ζωντανούς Συλλόγους, μπαίνουν μπροστά διεκδικώντας σε κάθε Τμήμα.

Το αποτέλεσμα που καταγράφηκε δεν ήταν τυχαίο. Η αγανάκτηση των σπουδαστών δέθηκε με την προσπάθεια που έκαναν τα μέλη της ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα, να ενημερώσουν για τις εξελίξεις με τις συγχωνεύσει Ιδρυμάτων, για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, συνολικότερα για το γιατί χειροτερεύουν οι όροι σπουδών και ζωής του κάθε νέου σήμερα, αλλά και για το ποια είναι η λύση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org