Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για μια ακόμα χρονιά πρωταγωνίστησε στον εκφυλισμό η ΔΑΠ

Κατά τη χτεσινή εκλογική διαδικασία, για άλλη μια χρονιά οι δυνάμεις της ΔΑΠ διεκδίκησαν ρόλο πρωταγωνιστή σε μια προσπάθεια συνολικού εκφυλισμού της διαδικασίας των εκλογών, προσπάθεια όμως που εξελίχθηκε σε φιάσκο και έπεσε στο κενό, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Νομικής, του Οικονομικού και του Πολιτικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκεί η ΔΑΠ, αφού δεν κατάφερε να μεταφέρει τις φοιτητικές εκλογές εκτός του ιδρύματος, πήγε μόνη της και έστησε δικές της κάλπες στο ...Ζάππειο! Την κίνηση της ΔΑΠ καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Κεντρικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΚΕΦΕ) των Φοιτητικών Συλλόγων Νομικής, Οικονομικού και Πολιτικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που διεξήγαγαν κανονικά τις εκλογές στις σχολές τους, με τη συμμετοχή όλων των άλλων δυνάμεων πλην της ΔΑΠ, που είχε αποχωρήσει.

Επίσης, με διάφορες μηχανορραφίες που εκτυλίσσονταν τις τελευταίες μέρες στον Σύλλογο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν «πριβέ» εκλογές μακριά από τη σχολή. Τελικά, χτες δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου εκλογές στο Σύλλογο του ΟΠΑ. Και αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Συλλόγου του ΟΠΑ, να δυναμώσει η σύγκρουση με τον εκφυλισμό, για ζωντανό και μαχητικό Σύλλογο που θα βάζει μπροστά τα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών.

Εκλογές νοθείας και τρομοκρατίας διεξήγαγε η ΔΑΠ στο Σύλλογο Φοιτητών του ΤΕΦΑΑ της Αθήνας. Την ίδια ώρα που η ΝΔ μιλάει για «ανομία στα ΑΕΙ», στο ΤΕΦΑΑ η παράταξή της για μία ακόμη χρονιά έχει στήσει ένα σκηνικό τρομοκρατίας. Ενδεικτικά: Πριν την έναρξη της διαδικασίας οι κάλπες των εκλογών - τις έφερε η ΔΑΠ - είχαν μέσα ήδη (!) 15 ψηφοδέλτια της ΔΑΠ. Από το πρωί στελέχη της ΔΑΠ τραμπούκιζαν τους υποψήφιους άλλων παρατάξεων, ενώ κάποια στιγμή κάλεσαν στη σχολή και μπράβους της νύχτας! Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατήγγειλε στους φοιτητές του Συλλόγου αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, δηλώνοντας ότι δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών νοθείας και ανομίας.

Αντίστοιχα, η «Πανσπουδαστική ΚΣ» δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα στους Συλλόγους της Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας στο ΕΚΠΑ, όπου η ΔΑΠ μετέτρεψε τις φοιτητικές εκλογές σε παρωδία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαγόρευση «με το έτσι θέλω τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου της "Πανσπουδαστικής ΚΣ"».

Ακόμα μια προσπάθεια εκφυλισμού σημειώθηκε από τη ΔΑΠ στις εκλογές του ΤΕΙ Λάρισας στο Σύλλογο Σπουδαστών ΣΕΥΠ, που αφού αποφάσισε να μεταφέρει τις εκλογές εκτός ΤΕΙ, οι εκπρόσωποί της με τις εκλογικές καταστάσεις και τις σφραγίδες των Συλλόγων εμφανίστηκαν δυο ώρες μετά το προγραμματισμένο άνοιγμα των καλπών και με διάφορες δικαιολογίες προσπαθούσαν να κωλυσιεργήσουν τη διαδικασία και να σαμποτάρουν τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ