Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Την Κυριακή η ημερίδα για την Ειδική Αγωγή

Η «Μόρφωση για παιδιά με ειδικές ανάγκες» αποτελεί το αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνει την Κυριακή 20 Μάη η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Η ημερίδα θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ (Γ' Σεπτεμβρίου 110, πλατεία Βικτωρίας), με ώρα έναρξης 10 π.μ.

Θα μιλήσουν η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Δημήτρης Βεργάκης, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, η Γεωργία Κουρή, γενικός γραμματέας στο Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδιωτικά Κέντρα Παρέμβασης & Αποκατάστασης (ΣΕΜΙΣΕΑ), ο Μανώλης Λαλαδάκης, γενικός γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου ΑμεΑ Αττικής, και η Γεωργία Τσούμπα, ψυχολόγος - συγγραφέας.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κωφών, του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΕΕΠ Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης έχει σοβαρή επίπτωση στη μόρφωση των παιδιών μας. Αυτό πολλαπλασιάζεται για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες, έχοντας κάνει την Ειδική Αγωγή να είναι ο "φτωχός συγγενής" του εκπαιδευτικού συστήματος. Ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, στη μεταφορά των μαθητών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς αναπληρωτές, που εναλλάσσονται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα, μέχρι να εξοικειωθεί το παιδί, να φεύγουν και να έρχεται κάποιος άλλος.

Η πλειοψηφία αυτών των δομών (Ειδικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, ΕΕΕΕΚ, Τμήματα Ενταξης) λειτουργούν σε απαράδεκτους, εντελώς ακατάλληλους και επικίνδυνους χώρους, που δεν έχουν καν αίθουσες και στεγάζονται σε "πρώην αποθήκες", σε γωνιές από αίθουσες τελετών, διαδρόμους κ.α.».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ