Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Πρεμιέρα με ντέρμπι σε Πυλαία και Πάτρα

ΠΑΟΚ και Προμηθέας ως γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε ΑΕΚ και Λαύριο αντίστοιχα, στην πρεμιέρα των πλέι οφ

Eurokinissi

ΠΑΟΚ και Προμηθέας ως γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε ΑΕΚ και Λαύριο αντίστοιχα, στην πρεμιέρα των πλέι οφ
Με το ντέρμπι των «Δικεφάλων» και την αμφίρροπη κόντρα ανάμεσα σε Προμηθέα και Λαύριο να δεσπόζουν από πλευράς ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα, ανοίγει σήμερα η αυλαία των πλέι οφ της Basket League, με τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων για την Α' φάση. Στα άλλα δύο ζευγάρια, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι τα ξεκάθαρα φαβορί απέναντι σε Κολοσσό Ρόδο και Κύμη αντίστοιχα.

Θυμίζουμε ότι στη διαδικασία συμμετέχουν οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας (αντιμετωπίζοντας η 1η την 8η, η 2η την 7η κ.ο.κ.) και η πρόκριση στα ημιτελικά κρίνεται στις δύο νίκες. Το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 3ου αγώνα ανήκει στην ομάδα που τερμάτισε υψηλότερα στη βαθμολογία.

Τον «αέρα» ο ΠΑΟΚ, την παράδοση η ΑΕΚ

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, με τον «αέρα» της διπλής επικράτησής του επί της αντιπάλου του στην κανονική περίοδο και με σκοπό να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να κάνει το πρώτο βήμα για την τετράδα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διανύει περίοδο φόρμας, όπως έδειξαν οι εμφανίσεις του τους τελευταίους μήνες, και δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με απουσίες - μόνο ο Χαραλαμπόπουλος αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του Champions League έχει εμφανίσει αγωνιστική κάμψη στην επιστροφή της στις εγχώριες υποχρεώσεις (βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό, δύσκολη νίκη επί της Κύμης), με την κούραση να δείχνει τα σημάδια της. Στην «Ενωση» πάντως διατηρούν την πίστη τους για ανατροπή των δεδομένων, έχοντας υπέρ τους και την παράδοση, καθώς τελευταία χρόνια απέναντι στον ΠΑΟΚ μετρούν έξι προκρίσεις και μόλις έναν αποκλεισμό.

Λεπτές ισορροπίες για Προμηθέα και Λαύριο

Αμφίρροπη αναμένεται η αναμέτρηση των δύο ομάδων που αποτέλεσαν τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Το Λαύριο ήταν αυτό που πρωταγωνίστησε στον πρώτο γύρο, «φιγουράροντας» ψηλά, με τον Προμηθέα να παίρνει τη «σκυτάλη» στον δεύτερο γύρο και να τερματίζει τελικά στην 3η θέση, την υψηλότερη στην ιστορία του. Με όπλο και το πλεονέκτημα έδρας, οι φιλοδοξίες των Πατρινών συνεχίζουν να είναι υψηλές. Οπως φυσικά και του Λαυρίου, που χάρη στην εμπειρία που του προσφέρει η δεύτερη παρουσία του σε πλέι οφ πρωταθλήματος, στοχεύει στο κάτι παραπάνω.

Τεστάρουν δυνάμεις οι «αιώνιοι»

Εχοντας πλέον μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τα δυο φαβορί για τον τίτλο, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, μπαίνουν στη διαδικασία των πλέι οφ θέλοντας να τεστάρουν τις δυνάμεις τους πριν την αναμενόμενη συνάντησή τους στους τελικούς. Οι «πράσινοι», που δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, υποδέχονται στο ΟΑΚΑ τον Κολοσσό Ρόδου, που μπήκε στην οκτάδα την τελευταία στιγμή, ενώ ο Ολυμπιακός, θέλοντας να ανεβάσει ρυθμούς, φιλοξενεί την αξιόμαχη Κύμη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΗΜΕΡΑ: Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου (17.00 - Cosmote Sports 4), ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (18.00 - ΕΡΤ1), Ολυμπιακός - Κύμη (19.00 - Cosmote Sport 7), Προμηθέας - Λαύριο (20.15 - ΕΡΤ2),

  • Ο ΕΣΑΚΕ επικύρωσε χτες την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, δίνοντας βάσει κανονισμών την 6η θέση στο Λαύριο, παρά το αίτημα του Προμηθέα να μην ισχύσει αυτό και να είναι 6η η Κύμη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πέταξε» στο φινάλε το Περιστέρι (2023-04-11 00:00:00.0)
Μπάχαλο στο φινάλε (2019-05-09 00:00:00.0)
«Φτερούγισε» το Περιστέρι (2019-04-02 00:00:00.0)
Παππάς - Καλάθης έδιωξαν το άγχος (2018-12-11 00:00:00.0)
«Αστραψαν» ΠΑΟΚ και Κύμη (2017-12-19 00:00:00.0)
Κρίνονται οι ισορροπίες για τετράδα (2017-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ