Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραστάσεις στην Πάτρα

Από την παράσταση «Γυναίκες»
Από την παράσταση «Γυναίκες»
Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας φιλοξενεί δύο ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Η πρώτη παράσταση είναι η σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων του Ζωρζ Φεντώ «Ράφτης κυριών», σε σκηνοθεσία και μετάφραση Δημήτρη Μυλωνά και θα παρουσιαστεί στις 18, 19 και 20 Μάη.

Γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα και συνεχίζει από τότε τη λαμπρή του διαδρομή φτάνοντας μέχρι και σήμερα να καυτηριάζει, με τόλμη και απίστευτο χιούμορ, συμπεριφορές και καταστάσεις.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία - μετάφραση: Δημήτρης Μυλωνάς. Σκηνικά: Αμαλία Αντώνη. Μουσική: Π. Κ.

Παίζουν: Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Βαΐτσου, Αννα Ελεφάντη, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Δημοσθένης Φίλιππας, Ελεάνα Στραβοδήμου, Μαρία Χάνου, Γιάννης Σαμψαλάκης.

Η δεύτερη παράσταση είναι οι «Γυναίκες» της Γαλάτειας Καζαντζάκη από τον θίασο «Αντάμα» σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη. Η παράσταση θα ανέβει την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μάη, στις 21.00.

Η παράσταση αναδεικνύει το σπουδαίο κείμενο της συγγραφέα Γαλάτειας Καζαντζάκη. Ενα έργο που γράφτηκε το 1933 και μεταφέρεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή. Στις «Γυναίκες» η Καζαντζάκη παραθέτει την αλληλογραφία ανάμεσα σε επτά αδελφές (στο έργο είναι πέντε), καθεμία από τις οποίες αντιπροσωπεύει και μια προσωπικότητα, με διαφορετικές αντιλήψεις - ανάλογα με την ταξική τους θέση - για την εργασία, το γάμο, τις ανθρώπινες σχέσεις που διαμορφώνονται στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα. Ανάμεσα σε αυτές τις αδερφές είναι και η κομμουνίστρια, που δείχνει το μέλλον...

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Πέρης Μιχαηλίδης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελεάννα Γρηγορίου. Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.

Παίζουν: Δήμητρα Μπάσιου, Βασιλική Σαραντοπούλου, Κατερίνα Σούλη, Βιβή Τάγαρη, Δώρα Χάγιου

Συμμετέχει η μουσικός Ελσα Στουρνάρα με το ακορντεόν της.

Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων στο τηλ. ταμείου: 2610 273613.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ