Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ζωγράφοι και γλύπτες χαράζουν... »

Σήμερα, Τετάρτη 9 Μάη, στις 20.00, στη Φωκίωνος Νέγρη 16 εγκαινιάζεται η έκθεση «Ζωγράφοι και γλύπτες χαράζουν...», που θα διαρκέσει έως τις 31 Μάη.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Ιδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το Εργαστήριο Επιλογής «Χαρακτική» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα 46 φοιτητών του εργαστηρίου με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ντίνα Κώτσιου και την συνεργάτιδα του εργαστηρίου Λία Μπλιούμη, που φιλοτεχνήθηκαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Η Χαρακτική είναι μια παμπάλαια Τέχνη με μοντέρνες εφαρμογές και μια σύγχρονη γλώσσα, γιατί πέρα από τα παραδοσιακά μέσα έχει εξελίξει και εξελίσσει απίστευτα τις δυνατότητές της, ιδιαίτερα μετά τα μέσα του 20ού αιώνα.

Η αντίσταση του υλικού από το οποίο προέρχεται η μήτρα εκτύπωσης, η ανάγκη της ακρίβειας του σχεδίου και της σύνθεσης, η απαίτηση της οικονομίας υλικών και χρόνου οδηγούν στην πειθαρχία των φοιτητών, που με τη σειρά τους δαμάζουν σιγά - σιγά το υλικό τους.

Μέσα από την έρευνα ανακαλύπτουν νέα υλικά, αναμειγνύουν μεθόδους, ανταλλάσσουν και εφαρμόζουν γνώσεις και εικαστικές αναφορές από τα κύρια Εργαστήριά τους, βρίσκουν ευφάνταστες και πρωτοποριακές λύσεις και τελικά φτάνουν στο ίδιο εικαστικό αποτέλεσμα από έναν διαφορετικό δρόμο, διευρύνοντας συγχρόνως τα εκφραστικά τους μέσα.

Την Κυριακή 20 Μάη, στις 12.30 μ.μ., η Nτίνα Κώτσιου και φοιτητές του τμήματος θα ξεναγήσουν το κοινό στην έκθεση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη - Παρασκευή: 6 - 9 μ.μ., Σάββατο: 12 - 8 μ.μ., Κυριακή: 12 - 3 μ.μ. Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή στις 26 και 27 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ