Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κυκλοφορεί το «Κόκκινο Αερόστατο»

Κυκλοφορεί από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «Το κόκκινο αερόστατο»... γεμάτο με ιστορίες που δεν περιμένετε!

Για ακόμα μια φορά, οι μικροί αναγνώστες του θα βρουν στις σελίδες του πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Ανάμεσά τους, ιδιαίτερη επικαιρότητα αποκτά το αφιέρωμα με τίτλο «Μια φωτογραφία, μια ιστορία!», όπου απεικονίζεται η φωτογραφία του Σοβιετικού στρατιώτη που υψώνει την Κόκκινη Σημαία στο Ράιχσταγκ. Το αφιέρωμα παίρνει αφορμή από το ότι σήμερα, 9 Μάη, συμπληρώνονται 73 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Αποτελεί μια καλή αφορμή για να ανοίξει συζήτηση με τα παιδιά για το τι είναι φασισμός, την άνοδο και το ρόλο φασιστικών δυνάμεων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και την απάντηση της ΕΣΣΔ, του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο. Ακόμα, στις σελίδες του περιοδικού φιλοξενούνται και τίτλοι αντιφασιστικών τραγουδιών, όπου τα παιδιά μπορούν να ακούσουν τα συγκεκριμένα τραγούδια, να σκεφτούν και άλλα, αλλά να γίνουν και οι ίδιοι μουσικοί, δημιουργώντας τα δικά τους τραγούδια ενάντια στο φασισμό!

Μια άλλη σελίδα «επικαιρότητας» είναι και η σελίδα που είναι αφιερωμένη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί ο αγώνας των Παλαιστινίων, καθώς και ο αγώνας της Αχέντ Ταμίμι και η αλληλεγγύη που δείχνουν οι λαοί όλου του κόσμου στο πρόσωπό της. Ηδη, μικροί μαθητές από τη Νέα Ιωνία και τη Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Νέο Ηράκλειο, έφτιαξαν πανό και έβγαλαν ομαδική φωτογραφία αλληλεγγύης!

Κι αυτά είναι μόνο μια γεύση: Κόμικ, παιχνίδια, σπαζοκεφαλιές, σκάκι, χειροτεχνίες, διήγημα, η συνέχεια της θαυμαστής ιστορίας του ανθρώπου, αλλά και του αφιερώματος γύρω από το σώμα και πολλά ακόμη, που κάνουν το περιοδικό μια μοναδική συντροφιά... Παράλληλα, το περιοδικό εμπεριέχει δώρο αυτοκόλλητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ