Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παρεμβάσεις για τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών
Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα στις 2 το μεσημέρι, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του δήμου Πετρούπολης για τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Η δημοτική αρχή καταγγέλλει την εξαίρεση του δήμου από την άμεση εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής λόγω της έλλειψης δομών, τις οποίες όμως εδώ και χρόνια η δημοτική αρχή διεκδικεί από το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι να επιλυθούν άμεσα οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις κτιριακές υποδομές των νηπιαγωγείων, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, ιδιαίτερα η κυβέρνηση να λύσει το θέμα της σίτισης των παιδιών, με σύγχρονους χώρους και τραπεζοκόμους, προκειμένου το σχολικό έτος 2018 - 2019 όλα τα προνήπια και τα νήπια της πόλης να ενταχθούν στη 2χρονη Προσχολική Αγωγή.

Διαμαρτυρία από σωματεία εκπαιδευτικών

Να παρθούν όλα τα μέτρα για τη λειτουργία της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με παιδαγωγικούς όρους στους 184 δήμους που ανακοινώθηκαν και να εξασφαλιστούν άμεσα οι υποδομές για εφαρμογή και για τους υπόλοιπους δήμους ζήτησαν, με παράσταση διαμαρτυρίας, χτες το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος εκπαιδευτικοί από τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης», «Ρ. Ιμβριώτη», Χαϊδαρίου, «Ν. Πλουμπίδης» και «Ε. Αλεξίου» και την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων. Οπως τονίστηκε, η κυβέρνηση απαξιώνει την Προσχολική Αγωγή, κατήγγειλαν το γεγονός ότι δεν έγινε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, απαίτησαν να μη μείνει ούτε ένα παιδί έξω από τα νηπιαγωγεία, να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ