Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πρέβεζα |
Ο αστυνομικός κλοιός που δημιουργήθηκε έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται το συμβολαιογραφικό γραφείο κάνει σαφές πως «η κυβέρνηση και οι εταίροι της είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν μέχρι κεραίας και με κάθε τρόπο το νόμο που ψήφισαν, με τον οποίο οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης των αυτοαπασχολούμενων καθίστανται "ιδιώνυμο" αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα», τονίζουν το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. «Η μαζικότητα της κινητοποίησης έδειξε αγωνιστικές διαθέσεις και αποφασιστικότητα, που έφεραν αποτέλεσμα. Ετσι θα συνεχίσουμε και ακόμη πιο μαχητικά», προσθέτουν, και διαβεβαιώνουν ότι όπως αποτράπηκε «ο πλειστηριασμός που έσπευσε να προστατεύσει η κυβέρνηση, έτσι και αύριο θα υψώσουμε τείχος αλληλεγγύης με τη φτωχολογιά».
Καλούν τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μη φοβηθούν από την κυβερνητική καταστολή, αλλά μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους να συμμετάσχουν πιο μαζικά στον αγώνα, διεκδικώντας: Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων και η αστυνομοκρατία. Να καταργηθεί το ιδιώνυμο. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών - λαϊκών κατοικιών, λαϊκών καταθέσεων, μικρομάγαζων και εργαλείων δουλειάς των αυτοαπασχολούμενων. Να ψηφιστεί νόμος που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Με συγκέντρωση, χτες, έξω από τα δικαστήρια, απάντησαν σωματεία και φορείς, μαθητές και σπουδαστές της Πρέβεζας στη δίωξη εννέα εργαζομένων για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις των σωματείων τους, τον περασμένο Δεκέμβρη. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για να πάρει μέρος στην κινητοποίηση.
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, κόντρα στην καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση. Η προγραμματισμένη για χτες δίκη αναβλήθηκε για το Φλεβάρη του 2019.
Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να πάρουν τη θέση τους στην πάλη για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σήμερα είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ αυτός ο αγώνας να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σωματεία, εργαζόμενους και φορείς. Παράλληλα με την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Να μη δεχτούμε να πληρώσουν αυτοί την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, όπως έκαναν ήδη μια και δυο φορές, πληρώνοντας τις ανακεφαλαιοποιήσεις των λεγόμενων συστημικών τραπεζών. Να κάνουμε όλοι μαζί πράξη το σύνθημα: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».