Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Μπλόκαραν με κινητοποίηση έναν ακόμα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Με ΜΑΤ και βία η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Από την κινητοποίηση έξω από το συμβολαιογραφείο...
Από την κινητοποίηση έξω από το συμβολαιογραφείο...
Η δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων μπλόκαρε τη μέρα της απεργίας πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας αυτοαπασχολούμενων που βρέθηκε χτυπημένη από την κρίση.

Μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι που απεργούσαν, καθώς και επαγγελματοβιοτέχνες που ανταποκρίθηκαν σε αντίστοιχο κάλεσμα της ΟΒΣΑ, συγκεντρώθηκαν σε συμβολαιογραφείο στην οδό Σκουφά, προκειμένου να εμποδίσουν τον πλειστηριασμό.

Από τη μεριά της, η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ για να αποκλείσουν την είσοδο του κτιρίου.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο περιφρούρησης της απεργίας στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank - της τράπεζας που έβγαλε στον πλειστηριασμό το ακίνητο - η Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών και το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής πραγματοποίησαν συνάντηση με ανώτατα στελέχη της τράπεζας, ζητώντας την αναστολή του πλειστηριασμού και τη ρύθμιση του χρέους με όρους που να μπορεί να ανταποκριθεί η οικογένεια. Αποτέλεσμα της παρέμβασης ήταν η δέσμευση της τράπεζας να δοθεί εντολή αναστολής.

Ακολούθησε πορεία έξω από το συμβολαιογραφείο, όπου οι συγκεντρωμένοι ανέμεναν να ανακοινωθεί η αναστολή. Ωστόσο, λίγο πριν την ώρα έναρξης της διαδικασίας των πλειστηριασμών (10 π.μ.), η αντιπροσωπεία των σωματείων και των φορέων έγινε «μπαλάκι» μεταξύ τράπεζας και συμβολαιογραφείου, με την τράπεζα να δηλώνει ότι έδωσε τη σχετική εντολή αναστολής και το συμβολαιογραφείο να μην το επιβεβαιώνει.

...και τη νέα επέμβαση των ΜΑΤ
...και τη νέα επέμβαση των ΜΑΤ
Τότε ζητήθηκε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι από την πλευρά της οικογένειας να μπουν στο συμβολαιογραφείο, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσής τους. Στην εύλογη αυτή απαίτηση ανέλαβαν να «απαντήσουν» τα ΜΑΤ, που επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών, χωρίς όμως να τους πτοήσουν, καθώς τελικά κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο. Αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στο γραφείο της συμβολαιογράφου, όπου ενημερώθηκε ότι ο πλειστηριασμός τελικά αναστάλθηκε.

Ανακοινώσεις από το ΠΑΜΕ και την ΟΒΣΑ

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι ανήμερα της απεργίας «κυβέρνηση και τραπεζίτες επιχείρησαν να προχωρήσουν στον πλειστηριασμό, επιτιθέμενοι στην κινητοποίηση με ΜΑΤ, προπηλακισμούς και χημικά. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας πλήρως τα μαθήματα καταστολής που έδωσε ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και με το νόμο που κάνει ιδιώνυμο τις κινητοποιήσεις για τη λαϊκή κατοικία, έστειλε τα ΜΑΤ προσπαθώντας να τσακίσει τους διαδηλωτές και τους εργαζόμενους που υπερασπίζονται τα σπίτια τους».

«Η προσπάθειά τους αυτή απέτυχε», υπογραμμίζει. «Η μαζική - μαχητική κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων, της Επιτροπής κατά των Πλειστηριασμών του ΠΑΜΕ και του Σωματείου του Χρηματοπιστωτικού Αττικής απάντησαν στη βία και τον αυταρχισμό. Ο πλειστηριασμός μπλοκαρίστηκε».

«Κανένας μόνος του στην κρίση - Κανένας μόνος του στην "ανάπτυξή" τους», τονίζει το ΠΑΜΕ, καλώντας τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σε νέους αγώνες, ενώ παράλληλα απευθύνει κάλεσμα σε «κάθε λαϊκή οικογένεια που αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα να έρθει σε επαφή με την Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των Πλειστηριασμών», στα τηλέφωνα: 210.33.01.847, 210.33.01.842, 210.38.33.786.

Σε ανάλογη ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) χαιρετίζει το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού από τη μαχητική κινητοποίηση, καλώντας παράλληλα και αυτή «τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους της Αττικής που υποφέρουν από χρέη και έχουν προβλήματα πλειστηριασμών και κατασχέσεων να έρθουν σε επαφή με την ΟΒΣΑ και τα αγωνιστικά σωματεία των αυτοαπασχολούμενων», αξιοποιώντας και το τηλέφωνο επικοινωνίας 210.38.09.327.

Κινητοποίηση στην Πρέβεζα

Κινητοποίηση που αφορά το θέμα των πλειστηριασμών έγινε προχτές και στην Πρέβεζα.

Σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα δικαστήρια, καθώς είχε προγραμματιστεί νέα δίκη σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και άλλων αγωνιστών για υπεράσπιση πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε νέα αναβολή της εκδίκασης για τις 8/4/2020, ενώ σε λίγες μέρες, την Τετάρτη 9/10/2019, θα γίνουν δύο δίκες για την ίδια υπόθεση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διπλή κινητοποίηση σήμερα ενάντια σε πλειστηριασμούς(2023-05-31 00:00:00.0)
Διπλή κινητοποίηση αύριο ενάντια σε πλειστηριασμούς(2023-05-30 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς(2022-09-14 00:00:00.0)
Στους δρόμους για ανακούφιση από τα χρέη και ενάντια στη δουλειά τις Κυριακές(2021-06-30 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση ενάντια στον νέο Πτωχευτικό Κώδικα(2020-10-21 00:00:00.0)
Αστυνομικές δυνάμεις και διώξεις ενάντια στις κινητοποιήσεις(2018-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ