Τετάρτη 2 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Στην Πιονγιάνγκ ο Κινέζος ΥΠΕΞ

ΠΕΚΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Διήμερες επαφές στην Πιονγιάνγκ ξεκινά σήμερα ο ΥΠΕΞ της Κίνας, Ουάνγκ Γι, ελάχιστες μέρες μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που είχαν οι ηγέτες Βόρειας και Νότιας Κορέας, η οποία φαίνεται ότι άνοιξε το δρόμο για την υπογραφή συνθήκης ειρήνης μεταξύ τους, αλλά και ευρύτερες ενδοϊμπεριαλιστικές διεργασίες που θα επιταχυνθούν σε όλη την περιφέρεια Ασίας - Ειρηνικού.

Η επίσκεψη Γι γίνεται ενώ η Κίνα δεν πρόκειται να περιοριστεί επ' ουδενί σε ρόλο... κομπάρσου στις όποιες διαπραγματεύσεις ξεκινήσουν με επίκεντρο τη Χερσόνησο, ενδεικτικές του «ενδιαφέροντος» για νέες συνεργασίες, που βέβαια δεν αναιρούν τις βαθιές αντιθέσεις.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην πιθανή Σύνοδο ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, σημείωσε ότι «πολλές χώρες είναι υπό εξέταση» για να την φιλοξενήσουν αλλά ένα πολύ αντιπροσωπευτικό σημείο θα ήταν ο «οίκος της ειρήνης», το μέρος δηλαδή που έγινε και η συνάντηση των ηγετών Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Στο μεταξύ, οι βορειοκορεατικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η ώρα στη χώρα θα ρυθμιστεί έτσι ώστε να είναι κοινή με αυτή στη Νότια Κορέα, σε μία ακόμα κίνηση «καλής θέλησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ