Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες καθυστερήσεις στην πρόσληψη εργαζομένων στα Μουσεία

Νέες καθυστερήσεις στις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στις Εφορείες Αρχαιοτήτων και στα Μουσεία, που πολλά απ' αυτά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, αναμένεται να υπάρξουν, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις χτεσινές δηλώσεις του νέου υφυπουργού Πολιτισμού, Κώστα Στρατή. Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιούνη και πρόσθεσε ότι υπάρχει... «καχυποψία» από άλλα υπουργεία αν όντως αυτός ο αριθμός είναι ο πραγματικός για την υλοποίηση των αναγκών. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι ακόμα και ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, αλλά και το δίκαιο αίτημα για άμεση κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

Ο Κ. Στρατής ανάμεσα σε άλλα έκανε λόγο και για «επικαιροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων, Μουσείων και μνημείων», όπου ισχύουν ήδη τσουχτερά εισιτήρια, και έθεσε το ζήτημα της αναπροσαρμογής των κατηγοριών εκείνων που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο.

Ακόμα, στάθηκε και στις δύο μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσε ο ίδιος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Τρίτη 24 Απρίλη, σχετικά με την παραποίηση παραστατικών πληρωμής κατά την εκτέλεση σύμβασης μεταξύ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ) και μεταφορικής εταιρείας, σύμφωνα με έλεγχο που διενεργήθηκε. Οπως σημείωσε, μόνο για το 2018 υπάρχει μια πάρα πολύ μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις πραγματικές διακινήσεις και στα ποσά που πληρώθηκαν. Η δεύτερη σχετίζεται με τη μη ανεύρεση βιβλίων πρωτοκόλλου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.

Οσον αφορά την Ενιαία Τιμή Βιβλίου, ενημέρωσε ότι η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» για το θέμα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org