Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 101-91
Τα όνειρα για Βελιγράδι τελείωσαν στο Κάουνας

Στο Κάουνας τελείωσαν χτες τα όνειρα διάκρισης για τον Ολυμπιακό μετά την καθοριστική τρίτη ήττα από τη Ζαλγκίρις με 101-91, η οποία σήμανε τον αποκλεισμό από το Φάιναλ 4 της Euroleague στο Βελιγράδι. Αντίθετα, η Ζαλγκίρις με συνολικό σκορ 3 νίκες - 1 ήττα, και μάλιστα σε σειρά με μειονέκτημα έδρας με την πρόκριση στην τετράδα, έδωσε πανηγυρική συνέχεια στην πολύ καλή της φετινή πορεία. Μάλιστα, η συνολική εικόνα μέχρι τώρα της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τής δίνει το δικαίωμα και για παραπάνω... όνειρα.

Ο Ολυμπιακός, αν και στην τέταρτη περίοδο κατάφερε να επιστρέψει από το -23 του 29' (76-53) ροκανίζοντας τη διαφορά (με μπροστάρηδες τους Στρέλνιεκς, Ουίλτζερ), φτάνοντας στο τελευταίο δίλεπτο στους -6 (93-86) και φωνάζει για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, εντούτοις σε γενικές γραμμές έδειξε σοβαρές αδυναμίες. Οι «ερυθρόλευκοι», λαβωμένοι και από προβλήματα τραυματισμών βασικών παικτών (απών ο Πρίντεζης, με προβλήματα οι Μιλουτίνοβ - Τιλί) στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους αντιπάλους τους. Με εξαίρεση το διάστημα 6' - 15' όταν και βρίσκονταν κοντά στο σκορ (23-22 στο 10', 29-27 στο 15'), στη συνέχεια βρέθηκαν να κυνηγάνε τη Ζαλγκίρις χωρίς να μπορούν να βρουν τις λύσεις επιθετικά και αμυντικά.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι από τα μισά της 2ης περιόδου και έπειτα ανέβασαν ταχύτητα στο παιχνίδι τους, έλεγξαν τα ριμπάουντ και εκμεταλλεύτηκαν άριστα τα αμυντικά προβλήματα του Ολυμπιακού, χτύπησαν από την περιφέρεια αποκτώντας μια σημαντική διαφορά στο ημίχρονο (51-37). Με πρωταγωνιστή τον Πάνγκος συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στην τρίτη περίοδο όταν έφθασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Παρά το χαλάρωμα στην τελευταία περίοδο και το πλησίασμα του Ολυμπιακού, έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού η Ζαλγκίρις ουσιαστικά δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα.

Η τρίτη νίκη της Ζαλγκίρις χτες έβαλε τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού για πρόκριση στο Φάιναλ 4 της Euroleague

Eurokinissi Sports

Η τρίτη νίκη της Ζαλγκίρις χτες έβαλε τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού για πρόκριση στο Φάιναλ 4 της Euroleague
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ντέιβις 9, Πάνγκος 21 (2 3ποντα), Τουπάν 11 (1), Ούντριχ 4, Γιανκούνας 8 (1), Σάγιους, Μιλάκνις 3 (1), Μίτσιτς 9 (3), Ουάιτ 8 (2), Καβαλιάουσκας 7, Βαλίνσκας 1, Ουλανόβας 20 (3)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακ Λιν 8, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 19 (2), Μιλουτίνοβ 3, Στρέλνιεκς 17 (2), Τιλί 3 (1), Παπανικολάου 15 (1), Μάντζαρης, Ρόμπερτς 10 (2), Ουίλτζερ 12 (2).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ