Πέμπτη 19 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Οργάνωση της αντίστασης στους πλειστηριασμούς

Την κυβέρνηση που συνεχίζει την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, την οποία συνοδεύει με ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους που απειλούνται από κατασχέσεις να απευθυνθούν στα σωματεία τους και στο ΠΑΜΕ και από κοινού να δώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας.

Σε νέα ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Ακόμα μια μαύρη Τετάρτη η σημερινή (χτεσινή) για χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, τα οποία βρίσκονται στη μέγκενη των τραπεζών και χάνουν μαζικά τα σπίτια τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ολα αυτά συμβαίνουν κάτω από τα γενικά μέτρα καταστολής που έχει πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ακόμα μια Τετάρτη και σε κάθε πεζοδρόμιο υπάρχει κλούβα των ΜΑΤ και πάνοπλοι αστυνομικοί, για την προστασία των κορακιών για να αρπάξουν ανεμπόδιστα τα σπίτια του λαού, για την υπεράσπιση της κερδοφορίας των τραπεζικών ομίλων πάση θυσία και αυτό περνά από την αρπαγή 130.000 λαϊκών κατοικιών. Η κυβέρνηση σφίγγει παραπέρα τη θηλιά στο λαιμό του λαού με την κατάσχεση ακινήτων για οφειλές από 500 ευρώ και πάνω, προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο, που βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του, να μην παραιτηθεί από την προσπάθεια να το σώσει, να έρθει σε επαφή με το σωματείο του και το ΠΑΜΕ, να συντονίσουμε τον αγώνα από κοινού για να μη χαθεί καμία κατοικία. Η επίθεση που δεχόμαστε, το επόμενο διάστημα θα είναι μαζική και χρειάζεται να συνεχιστεί η δουλειά που έχουν ξεκινήσει τα σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές με τα μέλη τους. Να ενταθεί η ενημέρωση σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά».

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ υπενθυμίζει πως κάθε Δευτέρα 6 μ.μ. - 8 μ.μ., στα γραφεία του στην πλατεία Μητροπόλεως (Αγ. Φιλοθέης 5β), λειτουργεί Επιτροπή για τους πλειστηριασμούς, όπου εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν - όπως ήδη έχουν κάνει δεκάδες - και να ενημερωθούν για ζητήματα νομικά, «αλλά κυρίως για τον τρόπο οργάνωσης και δράσης για την αποτροπή της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ