Πέμπτη 19 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
12ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5x5 ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σέντρα την Κυριακή με ρεκόρ συμμετοχών!

Με σύνθημα «Μπες στο παιχνίδι για το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει. Οργανώσου στο σωματείο σου!»

Μετά την ξεχωριστή εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την κλήρωση των ομίλων, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο «Τ. Χαραλαμπίδης» του δήμου Χαϊδαρίου, ανοίγοντας την αυλαία για το φετινό 12ο Εργατικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5x5 του ΠΑΜΕ, ήρθε πλέον η ώρα της σέντρας!

Οι 88 ομάδες - αριθμός ρεκόρ για το πρωτάθλημα του ΠΑΜΕ - είναι πανέτοιμες για την 1η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 22/4.

Με κεντρικό σύνθημα «Μπες στο παιχνίδι για το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει. Οργανώσου στο σωματείο σου!», το ΠΑΜΕ αναδεικνύει μέσα και από το Εργατικό Πρωτάθλημα την ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, με συνδικάτα γερά και μαζικά, μέσα από τους χώρους δουλειάς, για ρήξη και σύγκρουση με τις δυνάμεις που στερούν από την εργατική τάξη όλα όσα της ανήκουν. Αναδεικνύει την ανάγκη οργάνωσης και ενότητας όλων των εργαζομένων, ενάντια στα μονοπώλια.

«Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μείωση του εργάσιμου χρόνου, καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, υψηλού επιπέδου, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Εμπόδιο σε όλα αυτά μπαίνει η εμπορευματοποίηση αυτών των λαϊκών αναγκών, το κυνήγι του κέρδους. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μην συμβιβαστεί με τη ζωή και το μέλλον που του ετοιμάζουν, την ανεργία, τους μισθούς πείνας, τη δουλειά - λάστιχο. Να οργανωθεί στο Σωματείο του!», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του για τη διοργάνωση.

Το πλήθος συμμετοχών αναδεικνύει την ανάγκη για άθληση

Η ειδική 4σέλιδη έκδοση με τους όρους, τους κανονισμούς και το σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος
Η ειδική 4σέλιδη έκδοση με τους όρους, τους κανονισμούς και το σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος
Διανύοντας πλέον τον 12ο χρόνο της, η διοργάνωση του Εργατικού Πρωταθλήματος εξελίσσεται σε σημαντικό αθλητικό θεσμό για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, με δωρεάν συμμετοχή, ανάδειξη της αλληλεγγύης και της αγωνιστικής στάσης ζωής.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα από τον αριθμό - ρεκόρ των φετινών συμμετοχών, με την παρουσία 88 ομάδων από κλαδικά και επιχειρησιακά συνδικάτα, σωματειακές επιτροπές από χώρους δουλειάς, Λαϊκές Επιτροπές, με ομάδες από το χώρο της κατάρτισης, ομάδες φοιτητών, μεταναστών, θεραπευτικών κοινοτήτων.

Ενα ιδιαίτερο «χρώμα» δίνουν φέτος επίσης τα εμπνευσμένα και χιουμοριστικά ονόματα που έχουν διαλέξει πολλές από τις ομάδες, όπως και τα αντίστοιχα λογότυπα που έχουν ετοιμάσει ορισμένες από αυτές.

Η πληθώρα των συμμετοχών, το μεράκι με το οποίο αυτές συνοδεύονται, δείχνει τη δίψα των εργαζομένων και της νεολαίας για άθληση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, κόντρα στην εμπορευματοποίηση που καθιστούν τον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή πολυτέλεια για λίγους, κόντρα στη σαπίλα που αναδύεται από το οικοδόμημα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού.

Αναβαθμισμένη από κάθε άποψη η διοργάνωση

Αντίστοιχα, και στο οργανωτικό μέρος, η φετινή διοργάνωση του Εργατικού Πρωταθλήματος έχει πολλά στοιχεία αναβάθμισης, με τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ να αξιοποιεί την πείρα που έχει αποκομίσει από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έκδοση ειδικού 4σέλιδου φυλλαδίου που μοιράστηκε στους εκπροσώπους όλων των ομάδων, στο οποίο εμπεριέχονται οι όροι διεξαγωγής του πρωταθλήματος, οι κανονισμοί του, το σύστημα διεξαγωγής, καθώς και η αναλυτική λίστα με τις ομάδες που συμμετέχουν.

Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει παρουσία γιατρού στο γήπεδο και ενημέρωση του ΕΚΑΒ για διάθεση ασθενοφόρου. Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία, όλες τις αναμετρήσεις θα τις διευθύνουν κανονικοί διαιτητές ποδοσφαίρου, καθώς και καθηγητές και φοιτητές Φυσικής Αγωγής, με γνώση του αντικειμένου.

Το σύστημα διεξαγωγής

Στην 1η φάση του πρωταθλήματος, οι 88 ομάδες είναι χωρισμένες σε 22 ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Στη φάση αυτή, κάθε ομάδα θα αγωνιστεί από μια φορά με τις άλλες ομάδες του ομίλου της.

Μετά την πρώτη φάση, στους υπόλοιπους γύρους και μέχρι τον τελικό θα ισχύσει το σύστημα των νοκ άουτ αγώνων.

Στη 2η φάση (φάση των «32») θα προκριθούν οι 22 πρώτες ομάδες των ομίλων, καθώς και οι 10 καλύτερες δεύτερες από όλους τους ομίλους. Οι ομάδες θα χωριστούν σε νοκ άουτ ζευγάρια, μετά από κλήρωση.

Οι 16 νικητές θα προκριθούν στην 3η φάση και ακολούθως οι 8 αντίστοιχοι στα προημιτελικά και οι 4 στα ημιτελικά, απ' όπου θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού.

Ο τελικός θα γίνει στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που θα αποτελεί τη φιέστα λήξης του Πρωταθλήματος, στην οποία θα βραβευθούν οι δυο φιναλίστ.

Με νέο δελτίο Τύπου από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, θα ανακοινωθούν οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής των ομίλων, καθώς και τα γήπεδα που θα διεξαχθούν.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org