Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Φήμες για «προτάσεις» από την ΕΕ στη Γάζα

ΡΑΜΑΛΑ.--

Πληροφορίες της ισραηλινής εφημερίδας «Μααρίβ», επικαλούμενης πηγές στην ΕΕ, ανέφεραν πως προτάθηκε σε υψηλόβαθμα στελέχη της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας «να σταματήσουν την ένοπλη πάλη κατά του Ισραήλ» για τουλάχιστον πέντε χρόνια και να παραδώσουν τη διαχείριση «ανθρωπιστικών υποθέσεων» της περιοχής στην ΕΕ, με αντάλλαγμα την καταβολή της μισθοδοσίας όλων των δημοσίων υπαλλήλων και την ανοικοδόμηση της περιοχής...

Οι πληροφορίες της εφημερίδας ανέφεραν ότι διαπραγματευτές της «Χαμάς» «μελετούν την πρόταση των Ευρωπαίων πριν απαντήσουν».

Παράλληλα, πληροφορίες της εφημερίδας «Jerusalem Post» ανέφεραν ότι σε πρόσφατο γύρο ενδοπαλαιστινιακής διαπραγμάτευσης που έγινε στη Λωρίδα της Γάζας το περασμένο Σάββατο, η Παλαιστινιακή Αρχή του Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς φέρεται πως πρότεινε στη «Χαμάς» να της παραδώσει τον τομέα της ασφάλειας, της επιβολής νόμου και της συλλογής φόρων ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμφιλίωσης.

Οι πληροφορίες αυτές, που δεν επιβεβαιώθηκαν άμεσα ούτε διαψεύστηκαν από Παλαιστίνιους αξιωματούχους, βλέπουν το φως της δημοσιότητας πριν τη σύγκληση του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου στις 30 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ