Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Διάλογος με τη φύση» έκθεση της Ρουμπίνας Σαρελάκου - Ρόκου

Η Αίθουσα Τέχνης «ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ» (Ζυγομάλλη 16) παρουσιάζει στα Γιάννενα τη νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Ρουμπίνας Σαρελάκου - Ρόκου, με τίτλο «Διάλογος με τη φύση». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24 Απρίλη στις 19.30 και θα διαρκέσει έως τις 21 Μάη.

«Στην τωρινή έκθεση ζωγραφικής, χαρακτικών και κοσμημάτων της Ρουμπίνας Σαρελάκου - Ρόκου - όπως σημειώνει ο Ιστορικός Τέχνης Γιάννης Παπαϊωάννου - καταγράφεται βήμα προς βήμα ο μυστικός της διάλογος με τη φύση.

Παραστατική αφετηρία των μικρής κλίμακας έργων της είναι οι χιλιοϊδωμένες και πρωτοφανέρωτες μορφές του φυτικού και ζωικού Μικρόκοσμου (φυτά, άνθη, φύλλα, καρποί, κοχύλια, έντομα) που εμπνέουν διαχρονικά και με ανεξάντλητη ποικιλία διατυπώσεων τους δημιουργούς κάθε εποχής...

Η Σαρελάκου κινείται με άνεση ανάμεσα στον νατουραλισμό και το στιλιζάρισμα με αμφίδρομη κίνηση στις επιλογές. Μεταφέρει τις εικόνες της από την ζωγραφική απόδοση στη Χαρακτική, αξιοποιώντας πάντα αυτό που προσφέρει η ιδιαιτερότητα της κάθε τεχνικής και της υιοθετούμενης κλίμακας. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στα έργα της σε ασήμι...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ