Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Πολύνεκρες συγκρούσεις στη Χερσόνησο του Σινά με πρόσχημα το «Ισλαμικό Κράτος»

ΚΑΪΡΟ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Εντείνονται οι αιματηρές επιχειρήσεις του αιγυπτιακού στρατού στη Χερσόνησο του Σινά, όπου εξακολουθούν να δρουν πυρήνες τζιχαντιστών οργάνωσης - παραρτήματος του «Ισλαμικού Κράτους», δίνοντας παράλληλα τα κατάλληλα προσχήματα στην κυβέρνηση του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι για αύξηση «ασυνήθιστων» «συνεργασιών» με περιφερειακές δυνάμεις, όπως το Ισραήλ...

Χτες, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού επιβεβαίωσε ότι σε νέα επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό Σινά με στόχο την αποτροπή «μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης» από τζιχαντιστές, σκοτώθηκαν «14 τρομοκράτες», οκτώ Αιγύπτιοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 15. «Μεταξύ των 14 τρομοκρατικών στοιχείων, οι τέσσερις φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά και ήταν οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρες ρουκετών, τύπου RPG», ανέφερε ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού, υποστηρίζοντας ότι «όλοι τους προσπάθησαν να εισβάλουν σε στρατόπεδα των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά η απόπειρά τους απέτυχε».

Η εξέλιξη σημειώνεται ενώ ξεδιπλώνεται από τις 9 του περασμένου Φλεβάρη μεγάλη επιχείρηση του αιγυπτιακού στρατού στη Χερσόνησο του Σινά, που είναι γνωστή με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Σινά 2018». Η επιχείρηση αυτή υποτίθεται πως έχει ως άμεσο στόχο την εξάρθρωση και εξουδετέρωση «τρομοκρατικών πυρήνων» στο βόρειο και κεντρικό Σινά, στο Δέλτα του ποταμού Νείλου και σε ερημικές περιοχές της κοιλάδας του Νείλου. Στην επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένων ΜΜΕ της περιοχής, συμμετέχουν εδώ και μήνες μυστικά και δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στο πλαίσιο των ρευστών νέων «συμμαχιών» που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα με τη συγκυριακή γεωπολιτική σύγκλιση συμφερόντων χωρών όπως το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία, έναντι του μεγαλύτερου γεωπολιτικού αντιπάλου τους στην περιοχή, του Ιράν.

Το ίδιο 24ωρο, αξιωματούχοι του στρατού του Ισραήλ, μιλώντας στο ισραηλινό πόρταλ «Walla News», ανακοίνωσαν ένα «περίεργο δυστύχημα», κατά το οποίο τουλάχιστον ένα ισραηλινό άρμα μάχης που πραγματοποιούσε «αναγνωριστική επιχείρηση» στα σύνορα με τη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, «μπλόκαρε» σε «κοίτη ποταμού» (!) προσκρούοντας σε βλήμα που εξερράγη, με συνέπεια να σκοτωθεί ένας Ισραηλινός στρατιώτης και να τραυματιστούν άλλοι τρεις, εκ των οποίων οι δύο να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το άρμα μάχης υποτίθεται πως συμμετείχε σε επιχείρηση «στο πλαίσιο ανάπτυξης δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων», μετά από σήμα πως «πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους στο Σινά» σχεδίαζε επίθεση...

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η περίεργη αλληλουχία γεγονότων δείχνει να συνδέει, χρονικά και τοπικά, τις παράλληλες (;) επιχειρήσεις των στρατών Αιγύπτου και Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ