Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ναμπούκο» η πρώτη καλοκαιρινή παραγωγή της Λυρικής

Ο «Ναμπούκο» θα ανοίξει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο
Ο «Ναμπούκο» θα ανοίξει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο
Το Ηρώδειο θα ανοίξει φέτος με τη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 1, 3, 6, 8 Ιούνη στις 21.00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Τζουζέπε Βέρντι, ο «Ναμπούκο», επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία Λέο Μουσκάτο, με τον κορυφαίο Ελληνα βαρύτονο, Δημήτρη Πλατανιά, στο ρόλο του τίτλου. Με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο «Ναμπούκο» είναι το έργο το οποίο ανέδειξε το ταλέντο του Βέρντι, θέτοντας τέλος σε μια σειρά από αποτυχίες αλλά και σε μια περίοδο μεγάλης θλίψης στην προσωπική ζωή του συνθέτη. Η όπερα είναι διάσημη για το περίφημο χορωδιακό των Εβραίων σκλάβων, το οποίο επέχει θέση εθνικού ύμνου για τους Ιταλούς, καθώς εξέφρασε το συλλογικό αίσθημα ενάντια στους Αυστριακούς. Εκτός όμως από το πασίγνωστο χορωδιακό, η όπερα περιλαμβάνει μουσικά και ερμηνευτικά απαιτητικούς ρόλους για τον βαρύτονο, την υψίφωνο και τον βαθύφωνο.

  • Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά σήμερα Πέμπτη στις 15.00, από τα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ καθώς και από τις ιστοσελίδες: www.viva.gr, www.greekfestival.gr & www.nationalopera.gr.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ