Τετάρτη 11 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τη ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις Λαϊκές Δημοκρατίες

Στις 21 Απρίλη, στον Περισσό, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Χιλιάδες αγωνιστές του ΔΣΕ έζησαν στην πολιτική προσφυγιά
Χιλιάδες αγωνιστές του ΔΣΕ έζησαν στην πολιτική προσφυγιά
Στη ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις Λαϊκές Δημοκρατίες θα είναι αφιερωμένη η μεγάλη εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απρίλη στις 19.00, στην αίθουσα Συνεδρίων του Κόμματος στον Περισσό.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν θεατρική παράσταση και μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Μπουζούκι».

Παράλληλα, στο προαύλιο θα λειτουργεί έκθεση με πλούσιο αρχειακό υλικό από τη ζωή των πολιτικών προσφύγων.

Θυμίζουμε ότι για το ίδιο θέμα είχε προηγηθεί, με μεγάλη επιτυχία, διήμερο εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Δεκέμβρη, που περιλάμβανε ομιλία από τον Δ. Κουτσούμπα και ημερίδα σχετική με τους πολιτικούς πρόσφυγες.

Οι χιλιάδες πολιτικοί πρόσφυγες, που μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκαν με ψηλά το κεφάλι στις Λαϊκές Δημοκρατίες, αποτέλεσαν και αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της ανωτερότητας του σοσιαλιστικού συστήματος. Η εκδήλωση θα αναδείξει τη ζωή τους στις σοσιαλιστικές χώρες, τη συμβολή τους στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, και μέσα από αυτήν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού. Εκεί, στις χώρες όπου η εργατική τάξη είχε την εξουσία, οι μαχητές του ΔΣΕ ρίχτηκαν σε μια νέα, ειρηνική μάχη. Εμαθαν τη γλώσσα και με τη φροντίδα του εργατικού κράτους απέκτησαν μόρφωση, πρόσβαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην Υγεία και στην Πρόνοια. Οι χώρες αυτές, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν από τις καταστροφές του πολέμου, με την απλόχερη βοήθεια που έδωσαν στους Ελληνες πολιτικούς πρόσφυγες απέδειξαν στην πράξη τι σημαίνει διεθνισμός, και κυρίως απέδειξαν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού.


  • Για την εκδήλωση, την Παρασκευή 20 Απρίλη, το απόγευμα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη. Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6941416874 και 6944967441.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org